Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Seres 5: Νέο ηλεκτρικό SUV από την Κίνα στην Ελλάδα

Μία νέα μάρκα παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων με προέλευση από την Κίνα, εισήλθε δυναμικά στην ελληνική αγορά. Η Seres – προφέρεται «Σήρες» από την αρχαία ελληνική λέξη για το μετάξι – απασχολεί περισσότερα από 16.000 άτομα διεθνώς και τα οχήματά της εξάγονται σε περισσότερες από 70 χώρες σε όλο τον κόσμο. Στις εγκαταστάσεις της Σπανός ΑΕ, αποκλειστικού εισαγωγέα για την Ελλάδα, παρουσιάστηκαν τα φιλόδοξα πλάνα της φίρμας καθώς και το πρώτο της μοντέλο που έφθασε στη χώρα μας, το Seres 5.

To ηλεκτρικό SUV Seres 5

Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό και πολυτελές SUV, οι διαστάσεις του οποίου (μήκος 4,71 μέτρα και πλάτος 1,93 μέτρα) το κατατάσσουν στην μεσαία κατηγορία. Η σχεδίασή του ξεχωρίζει από τη fastback σιλουέτα, τα εμπρός φωτιστικά σώματα LED που αντλούν έμπνευση από το ελληνικό γράμμα «Σ» και τους μεγάλους τροχούς των 20 ιντσών. Η ευρύχωρη και με ποιοτικά υλικά καμπίνα, όπως το δέρμα Νάπα, προσφέρει όλες τις ανέσεις και τις ψηφιακές ευκολίες που περιμένει κάποιος από ένα όχημα της κατηγορίας. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τρεις οθόνες, μία LCD 12,3 ιντσών στον πίνακα οργάνων, ένα Head Up Display για να μην αποσπάται η προσοχή του από το δρόμο και μία μεγάλη οθόνη HD 15,6 ιντσών στην κεντρική κονσόλα που φιλοξενεί όλες τις λειτουργίες του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Ο εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει μία μακρά λίστα με συστήματα, όπως ημιαυτόνομη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο σε ταχύτητες από 60 έως 120 χλμ/ώρα, προειδοποίηση διερχόμενου οχήματος ή πεζού κατά το άνοιγμα της πόρτας, έλεγχο τυφλής γωνίας με οπτική και ηχητική προειδοποίηση, επαναφορά του αυτοκινήτου σε περίπτωση ακούσιας απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας, ενημέρωση για διερχόμενο όχημα κατά την όπισθεν.

To ηλεκτρικό SUV Seres 5

Το Seres 5 κυκλοφορεί ως πισωκίνητο αλλά και ως τετρακίνητο μοντέλο και σε δύο εκδόσεις μπαταρίας, αντίστοιχης χωρητικότητας 80 και 90 kWh. Άμεσα διαθέσιμη στην ελληνική αγορά είναι η τετρακίνητη έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες, αυτονομία 483 χλμ. από την μπαταρία των 80 kWh και ισχύ 585 ίππους. Η διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,7 δευτερόλεπτα. Η τιμή του στην Ελλάδα ορίζεται στα 58.500 ευρώ, στην οποία περιλαμβάνεται η κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2». Σύντομα θα είναι διαθέσιμες για παραγγελία οι υπόλοιπες εκδόσεις, όπως αυτή με την μεγάλη μπαταρία και αυτονομία 530 χιλιομέτρων, αλλά και η πισωκίνητη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ