Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ – Αλλες 3 συλλήψεις στου Ζωγράφου

Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν να δικαστούν τα 49 άτομα που συνελήφθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετική Επιστημών του ΑΠΘ, το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι 49 συνελήφθησαν μετά από καταγγελία για πρόκληση φθορών έξω από την υπό ανέγερση βιβλιοθήκη, στην πρώην κατάληψη του Βιολογικού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί κάτω από ισχυρά μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου η εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για σοβαρή διατάραξη ομαλής λειτουργίας νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου και επιπλέον για απείθεια, επειδή αρνήθηκαν να υποβληθούν σε δακτυλοσκοπική εξέταση (οι 48 από τους 49).

Οι κατηγορούμενοι παραμένουν υπό κράτηση και θα μεταχθούν αύριο, Καθαρά Δευτέρα, εκ νέου στα δικαστήρια για να δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία. Ανάμεσα τους είναι 31 άνδρες και 18 γυναίκες, ηλικίας από 19 έως 30 ετών.

Σε ό,τι αφορά τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν κατά την ίδια επιχείρηση, όπως ναυτικοί πυρσοί, ξύλινα κοντάρια, αντιασφυξιογόνες μάσκες, πυροσβεστήρες, βαριοπούλα κ.ά., η έρευνα της Αστυνομίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση των δραστών και σχηματίζεται ξεχωριστή δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων και φωτοβολίδων.

Στο μεταξύ, έξω από τα δικαστήρια συγκεντρώθηκαν από νωρίς άτομα που φώναζαν συνθήματα συμπαράστασης στους 49 συλληφθέντες.

3 συλλήψεις στου Ζωγράφου

Επίσης, σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή τριών ατόμων – ενός Αργεντινού, μιας Σουηδής και ενός Έλληνα – που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Πανεπιστημιούπολη στου Ζωγράφου κατά την διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Οπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Να σημειωθεί ότι η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε χώρους της Πανεπιστημιούπολης του Ζωγράφου και ειδικότερα στις φοιτητικές εστίες, μετά το μπαράζ εμπρησμών οχημάτων που έγινε στην περιοχή.

Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν εκτενείς ελέγχους σε δωμάτια φοιτητικής εστίας όπου εντόπισαν, μεταξύ άλλων, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, χημικές χειροβομβίδες δακρυγόνου, κράνη, ρόπαλα και μπουκάλι.

Όπως επισημαίνεται από την ΕΛΑΣ, οι ειδικές επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση αποσκοπώντας στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ