Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Αθώος ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης για το «βιβλίο πρωτοκόλλου»

Αθώος, παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα, κρίθηκε από το Δικαστήριο ο πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος για την υπόθεση του «βιβλίου πρωτοκόλλου», που κρατούσε από το 2019.

Η υπόθεση αφορούσε σε καταγγελία του τέως δημάρχου, Γιώργου Χατζηδάκη, ο οποίος μετά τη νίκη του στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 τον κατηγόρησε πως διατηρούσε παράτυπα βιβλίο πρωτοκόλλου στο γραφείο του δημάρχου, το οποίο εξαφανίστηκε μετά την αλλαγή της δημοτικής Αρχής.

Μάλιστα, ο Γ. Χατζηδάκης ισχυρίστηκε πως στο συγκεκριμένο βιβλίο είχαν καταγραφεί έγγραφα, που ήταν σημαντικά για τη λειτουργία του Δήμου και στα οποία ο ίδιος δεν είχε πρόσβαση ως νέος δήμαρχος.

Για την υπόθεση διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση, η οποία ολοκληρώθηκε και κατατέθηκε στο δικαστήριο το οποίο, την Τρίτη 19 Μαρτίου και μετά από τέσσερα χρόνια δικαίωσε τον κ. Βαλασόπουλο.

Όπως αναφέρει ο πρωην δήμαρχος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
«Σήμερα για μια ακόμα φορά οι δικαστικές Αρχές της χώρας με αθώωσαν. Τελικά το Πρωτόκολλο του δημάρχου δεν ήταν η βασική αιτία για να χάσει ο πρώην δήμαρχος τις πρόσφατες εκλογές. Αποδείχτηκε ότι τίποτα από αυτά που ισχυρίστηκε η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν ισχύει. Έφερε το θέμα στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο, διέταξε ΕΔΕ, ισχυρίστηκε ότι του απέκρυψα έγγραφα η χρήση των οποίων θα τον διευκόλυνε στη διοίκηση του δήμου… και τι αποδείχτηκε; Μια μεγάλη φούσκα. Ο κόσμος της Ηλιούπολης στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του έδωσε την απάντηση για όλα τα παραπάνω και για άλλα που έρχονται».

Διαβάστε επίσης: «Οι Συλλογές μου» της Μάχης Κάσση τον Απρίλιο στην πόλη

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ