Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κάτι Epiq…ό ετοιμάζει η Skoda

Το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της Skoda έχει… ελληνική καταγωγή. Πρόκειται για το Epiq, το οποίο δανείζεται το όνομά του από την λέξη «έπος» και θέλει να αφήσει ιστορία στη δημοφιλή κατηγορία των αστικών SUV.

To πρωτότυπο Skoda Epiq

Η Skoda αποκάλυψε τις φωτογραφίες από το πρωτότυπο μοντέλο που αποτελεί προπομπό του αυτοκινήτου παραγωγής. Θα αρχίσει να κατασκευάζεται το 2025 στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Παμπλόνα. Αποτελεί μέρος του κοινού project της Skoda με τις Volkswagen, Cupra, καθώς και αυτές οι μάρκες θα κυκλοφορήσουν ένα αντίστοιχο ηλεκτρικό SUV. Το Epiq έχει μήκος 4,1 μέτρα, μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση 4 επιβάτες αλλά και τις αποσκευές τους, καθώς το πορτμπαγκάζ έχει όγκο 490 λίτρων. Η μπαταρία προβλέπεται να εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 400 χλμ. και όλα αυτά στην τιμή των περίπου 25.000 ευρώ.

To εσωτερικό του Skoda Epiq

Σχεδιαστικά ακολουθεί τη φιλοσοφία Modern Solid, με απαλές γραμμές, μινιμαλιστικό εσωτερικό που θα είναι πρακτικό και θα βασίζεται σε βιώσιμα υλικά. Θα είναι όμως πλήρως ψηφιακό, με δύο οθόνες για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων, με ασύρματη φόρτιση κινητού και πολλές θήκες για μικροαντικείμενα. Το Epiq αποτελεί ένα από τα έξι συνολικά ηλεκτρικά Skoda που θα κυκλοφορήσουν έως το 2026. Τα υπόλοιπα είναι ένα compact SUV με όνομα Elroq, ένα ευρύχωρο station wagon, ένα μεγάλο επταθέσιο SUV, καθώς και οι ανανεωμένες εκδόσεις των Enyaq iV και Enyaq Coupe iV.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ