Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Audi Q6 e-tron: Το ηλεκτρικό της νέας εποχής

Νέες δυνατότητες όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας και τις διαθέσιμες τεχνολογίες εξασφαλίζει η νέα πλατφόρμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων Premium Platform Electric (PPE) του Ομίλου Volkswagen. Πρώτο μοντέλο που κάνει χρήση της PPE είναι το Audi Q6 e-tron, ένα μεσαίο SUV μήκους 4,77 μέτρων. Οι παραγγελίες θα αρχίσουν εντός του Μαρτίου και οι πρώτες παραδόσεις προγραμματίζονται για το καλοκαίρι.

Το ηλεκτρικό SUV Audi Q6 e-tron

Το νέο ηλεκτρικό SUV της Audi χαρακτηρίζεται όχι μόνο από τις εντυπωσιακές επιδόσεις, αλλά και από τις νέες μεγαλύτερες δυνατότητες φόρτισης και την αυξημένη αυτονομία. Παράλληλα υπάρχει νέα σχεδιαστική φιλοσοφία στο εσωτερικό και τεχνολογίες που κάνουν το ντεμπούτο τους στο Q6 e- tron. Το Audi Q6 e-tron τοποθετείται στην premium μεσαία κατηγορία και με μήκος 4.771 χιλιοστά, πλάτος 1.993 και ύψος 1.648 χιλιοστά, προσφέρει κορυφαίους χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Το μεταξόνιο των 2.899 χιλιοστών εξασφαλίζει επίσης άφθονο χώρο για τα πόδια στη δεύτερη σειρά καθισμάτων. Η κλειστή μάσκα Singleframe σε ασημί ή γυαλιστερό μαύρο σε συνδυασμό με τα high-tech φώτα δημιουργούν μία πολύ ξεχωριστή εμφάνιση.

Το εσωτερικό του Audi Q6 e-tron

Η πανοραμική οθόνη Audi MMI και η οθόνη επιβατών MMI σχηματίζουν μια ψηφιακή εικόνα, ενώ το άνετο σαλόνι ξεχωρίζει για την ποιότητα και την εκτεταμένη χρήση ανακυκλωμένων υλικών. Το πορτμπαγκάζ διαθέτει όγκο 526 λίτρων (έως 1.529 λίτρα με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα). Επιπλέον 64 λίτρα αποθηκευτικού χώρου είναι διαθέσιμα στο frunk (εμπρός πορτμπαγκάζ) κάτω από το καπό. Η λεπτή, ελεύθερα τοποθετημένη πανοραμική οθόνη Audi MMI έχει καμπυλωτή σχεδίαση και τεχνολογία OLED και αποτελείται από το Audi virtual cockpit των 11,9 ιντσών και την οθόνη αφής MMI των 14,5 ιντσών. Ειδικά για τους εμπρός επιβάτες, η Audi συμπληρώνει τις ψηφιακές παροχές με την οθόνη MMI των 10,9 ιντσών για τον συνοδηγό. Το ψηφιακό περιβάλλον του νέου Audi Q6 e-tron περιλαμβάνει ένα νέας τεχνολογίας Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας που αντιστοιχεί σε οπτικό πεδίο με διαγώνιο περίπου 88 ιντσών.

Το ηλεκτρικό SUV Audi Q6 e-tron

Οι ισχυροί και εξαιρετικά αποδοτικοί ηλεκτροκινητήρες, καθώς και μια νέας τεχνολογίας μπαταρία ιόντων λιθίου, η οποία αποτελείται από δώδεκα συστοιχίες και 180 πρισματικές κυψέλες με συνολική μεικτή χωρητικότητα 100 kWh (ωφέλιμη στις 94,9 kWh) εξασφαλίζουν αυτονομία έως 625 χλμ. Κατά το λανσάρισμα, θα είναι διαθέσιμες δύο εκδόσεις με τετρακίνηση, ενώ θα ακολουθήσουν – ανάλογα με την αγορά – μοντέλα με κίνηση στους πίσω τροχούς, σχεδιασμένα για ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία. Το Audi Q6 e-tron έχει συνδυαστική απόδοση 388 ίππους και για τη διαδικασία επιτάχυνσης 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 5,9 δευτερόλεπτα. Το σπορ SQ6 e-tron με συνδυαστική απόδοση έως και 517 ίππους χρειάζεται μόλις 4,3 δευτερόλεπτα για το 0-100 χλμ/ώρα. Οι μέγιστες ταχύτητές τους είναι 210 και 230 χλμ/ώρα, αντίστοιχα. Χάρη στην τεχνολογία 800 volt και τη μέγιστη ικανότητα φόρτισης των 270 kW στο βασικό εξοπλισμό, το Audi Q6 e-tron μπορεί να αποκτήσει επιπλέον αυτονομία 255 χιλιομέτρων σε μόλις δέκα λεπτά σε έναν ταχυφορτιστή DC.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ