Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

“Ηχηρές” αντιδράσεις κατοίκων για τις συναυλίες στην Πλατεία Νερού

Την έντονη δυσφορία τους για την ηχορύπανση από τις συναυλίες που πραγματοποιούνται στο Φλοίσβο, στην Πλατεία Νερού και στο Κλειστό του Τάε- Κβο- Ντό καταθέτουν, με επιστολή τους στο δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κάτοικοι της περιοχής, που στρέφονται εναντίον της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) που ενοικιάζει τους χώρους για τη διενέργεια εκδηλώσεων.

Στην επιστολή τους προς τον Γιάννη Φωστηρόπουλο, αλλά και τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οι κάτοικοι ζητούν να ληφθούν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των κατοίκων μακριά από παραταξιακά, πολιτικά, κομματικά ή άλλα συμφέροντα”.

Αναλυτικά η επιστολή των κατοίκων

«Τεράστια προβλήματα έχουν ανακύψει στους κατοίκους του Π. Φαλήρου και της Καλλιθέας από τη μέχρι τώρα χρήση της Πλατείας Νερού για Συναυλίες τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η ηχορύπανση, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης, τα προβλήματα στην κυκλοφοριακή και τη συγκοινωνιακή λειτουργία, η περίφραξη με σιδερένια παραπετάσματα και συρματοπλέγματα που εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία και στους χώρους αυτούς, αλλά και σοβαρά ζητήματα ασφάλειας των χιλιάδων επισκεπτών υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και δεν συνάδουν σε μία ευνομούμενη πολιτεία.

Ο περιβάλλον χώρος του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ δεν έχει οριοθετηθεί μέχρι σήμερα ώστε να ενταχθεί στο πολεοδομικό σχέδιο κανενός δήμου οπότε δεν υπάρχουν και όρια μεταξύ των δήμων. Αλλά και αν αυτό δεν συνέβαινε και θεωρηθεί ότι ο χώρος υπάγεται στο Δήμο Καλλιθέας η ΕΤΑΔ ζήτησε τη σύμφωνη γνώμη του Παλαιού Φαλήρου. Αυτό έγινε γιατί οι περιβαλλοντικές συνέπειες και ειδικά η ηχορύπανση από τις συναυλίες εκεί πλήττουν τους κατοίκους του Παλαιού Φαλήρου οι οποίοι επειδή η ζωή τους γίνεται ανυπόφορη επί σειρά ετών αντιδρούν κατά της ΕΤΑΔ χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αντίδραση υπάρχει και από την Μαρίνα Φλοίσβου για την ηχορύπανση. Δημοτικοί σύμβουλοι (και της διοίκησης) έχουν τοποθετηθεί ήδη υπέρ του δίκαιου αιτήματος των κατοίκων. Το ίδιο έχουν πράξει και πολλοί βουλευτές (και της κυβέρνησης).

Οι συναυλίες όμως δεν σταμάτησαν, η ΕΤΑΔ αναμισθώνει τον χώρο και όχι μόνο ξαναρχίζουν την 9 Ιουνίου 2024 αλλά επεκτείνονται σε διάρκεια επτά νυκτερινών καλοκαιρινών ωρών στις οποίες πρέπει να προσθέσουμε και τις ημερήσιες πρόβες. Κάθε τόσο ανακοινώνεται και μια νέα συναυλία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλαιού Φαλήρου καλείται να λάβει απόφαση για το σοβαρό αυτό πρόβλημα των κατοίκων της πόλης του όπως έπραξε αντίστοιχα το δημοτικό συμβούλιο Καλλιθέας με Ψήφισμά του την 7/11/2023 στο οποίο μάλιστα αναφέρεται σε συντονισμό δράσεων των Δήμων Καλλιθέας και Π. Φαλήρου, αλλά και πολλές άλλες μετέπειτα ενέργειες και αποφάσεις του μεταξύ των οποίων και μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα.

Οι κάτωθι υπογράφοντες, παρακαλούμε να συμπεριλάβετε μεταξύ των θεμάτων συζήτησης της ημερήσιας διάταξης του επομένου Δημοτικού Συμβουλίου τo θέμα αυτό για τη λήψη σχετικής απόφασης, η οποία να αποσταλεί προς την ΕΤΑΔ.»

Διαβάστε επίσης: Μηνυτήρια αναφορά για την Πλατεία Νερού από τον Κ. Ασκούνη

Ειδήσεις από τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ