Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Μ. Συρεγγέλα: «Η φωνή μας στην Ευρώπη πρέπει να είναι ισχυρή»

Το Παλαιό Φάληρο επισκέφθηκε την Τετάρτη η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Συρεγγέλα, στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί σε όλη την Ελλάδα, ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, μεταφέροντας τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και το μήνυμα του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, για πολιτική σταθερότητα και ισχυρή φωνή στην Ευρώπη.

Η κυρία Συρεγγέλα επισκέφτηκε τον Πανελλήνιο Σύλλογο Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «ΑΛΜΑ», ο οποίος είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και προσφέρει υπηρεσίες σε παιδιά και νέους με αναπηρία, καθώς και το Κέντρο Κοινότητας του Παλαιού Φαλήρου, το οποίο παρέχει υπηρεσίες υποδοχής και εξυπηρέτησης πολιτών για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Τη γραμματέα της ΝΔ συνόδευαν ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας Ιωάννης Αρκουμάνης, ο πρόεδρος Β3 ΔΕΕΠ Νοτίου Τομέα Αθηνών Αναστάσιος Θωμαΐδης και ο τ. βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών Τάσος Γαϊτάνης.

Με αφορμή τις επισκέψεις της στις δομές, η κυρία Συρεγγέλα ανέφερε:

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει καλή συνεργασία τόσο μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών θεσμών, όσο και μεταξύ Κυβέρνησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προτεραιότητα αποτελεί από την πρώτη στιγμή η συνεχής βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και με γνώμονα αυτό την τελευταία πενταετία έχουμε εφαρμόσει μία πολυεπίπεδη κοινωνική πολιτική.

Ενδεικτικό παράδειγμα είναι το Πρόγραμμα Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους στο οποίο έχουν ενταχθεί 533 νοικοκυριά και έχουν ήδη στεγαστεί 456. Ο προϋπολογισμός, μάλιστα, του Προγράμματος αυτού αυξήθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ με συμμετοχή 60 Δήμων, μεταξύ αυτών και το Παλαιό Φάληρο, διευρύνοντας έτσι τον αριθμό των δυνητικών δικαιούχων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, επίσης, η επέκταση της πιλοτικής εφαρμογής του Προσωπικού Βοηθού για Άτομα με Αναπηρία, με 526 ωφελούμενους στην Αττική και 708 ωφελούμενους σε όλη την Ελλάδα.

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι πέρα από τη Κυβέρνηση, τις αποφάσεις για την κοινωνική πολιτική επηρεάζουν καθοριστικά και οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Το Πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού, λόγου χάρη, χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι σχεδόν το 70% των αποφάσεων που λαμβάνονται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έρχονται στο Ελληνικό για να επικυρωθούν, μεταξύ αυτών και οι αποφάσεις για την κοινωνική πολιτική.

Είναι πολύ σημαντικό, λοιπόν, η φωνή μας στην Ευρώπη να είναι ισχυρή, γιατί οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, ακόμα κι αν καμιά φορά αυτό δεν φαίνεται.

Με ισχυρή Νέα Δημοκρατία θα είναι ισχυρή και η φωνή μας στην Ευρώπη».

Διαβάστε επίσης: “Ηχηρές” αντιδράσεις κατοίκων για τις συναυλίες στην Πλατεία Νερού

Ειδήσεις από την Πολιτική και τo  Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ