Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Αυλαία για το Πρόγραμμα LIVINGSTREETS με πολύ χρώμα και κέφι

Το πρωτοποριακό Ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIVINGSTREETS – Βάλε χρώμα στη ζωή σου!, ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Εκατοντάδες μικρά παιδιά και γονείς διασκέδασαν, έπαιξαν και δημιούργησαν επί δέκα ημέρες στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Ελληνικό.

Χαρούμενες παιδικές φωνές πλημμύρισαν την πλατεία θυμίζοντας στους μεγαλύτερους τα παιδικά τους χρόνια όταν οι γειτονιές των πόλεων ήταν γεμάτες παιδιά που έπαιζαν ανέμελα.

Τα μικρά παιδιά έπαιξαν με παραδοσιακά παιχνίδια δρόμου, έγιναν “Μικροί Πυροσβέστες”, άκουσαν παραδοσιακά παραμύθια από τις γιαγιάδες, έμαθαν για τα αδέσποτα ζώα και πως πρέπει να τα προστατεύουμε, ζωγράφισαν την πόλη που ονειρεύονται, διάβασαν βιβλία, έπαιξαν επιτραπέζια παιχνίδια, διασκέδασαν και χόρεψαν.

Δέκα ημέρες μαγικές και ανέμελες θυμίζοντας σε όλους μας, την ανάγκη των παιδιών για παιχνίδι, παρέες και δημιουργία.

Υπεύθυνη υλοποίησης για την καινοτόμο δράση ήταν η αντιδήμαρχος Οικολογίας, Ελίνα Αλεξίου η οποία με αστείρευτη ενέργεια συντόνισε όλη την ομάδα των συνεργατών και κάθε μέρα παρουσίαζε στο κοινό τις δράσεις και τα παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους!

Ο Δήμος ευχαριστεί για τη συνεργασία το Δίκτυο “Βιώσιμη Πόλη” για το συντονισμό της ευρωπαϊκής δράσης, το Σώμα Εθελοντών Ελληνικού Αργυρούπολης, την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, τη Φιλοζωϊκή Παρέμβαση Ελληνικού – Αργυρούπολης, την Κίνηση Γυναικών Ελληνικού-Αργυρούπολης, τον εικαστικό του Δήμου, Μπάμπη Χολετσίδη, την συγγραφέα – εικαστικό, Μαρία Μπιλλήρη και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Βασιλείου, Προϊστάμενο Εφημέριο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος Σουρμένων Ελληνικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ