Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Γιατί υποχωρούμε διαρκώς;

Γράφει ο Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης, Δικηγόρος ε.τ.

Οι Έλληνες στο πέρασμα των αιώνων παραδίδαμε και παραδίδουμε ακόμη μαθήματα πολεμικής αρετής σε όσους, παραλογιζόμενοι, αποκοτούσαν να προσβάλουν τα ιερά μας πάτρια και να τα νοσφισθούν. Ο μεγάλος ξεσηκωμός του 1821 κατά της τουρκοκρατίας, η εποποιία του ’40 κατά των Ιταλών και των Γερμανών στη νεώτερη ιστορία μας και η σύγχρονη, δυναμική και επιτυχής καθημερινή αντιμετώπιση των πειρατικών επιθέσεων σε βάρος της εθνικής κυριαρχίας και των δικαιωμάτων μας θα έπρεπε να είχαν πείσει τους οχληρούς μας γείτονες πως δε θα μας κουρσέψουν. Η Ευρωπαϊκή Ελλάδα δε θα γίνει ΠΟΤΕ μια δεύτερη Ουκρανία ούτε προσφορά στις άνομες ορέξεις τους, επειδή έτσι θα το επιθυμούσαν ο κ. Ερντογάν και το επιτελείο του.

Η Άγκυρα με τους ηγέτες της και τίς ορντινάτσες τους αρκετά χρόνια τώρα μας προκαλούν, μας απειλούν με πόλεμο, εκβιάζουν, διεκδικούν τα εδάφη μας, τη θάλασσα, τα Νησιά και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Ξεσχίζουν και καταπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τις Συμφωνίες που υπογράφουν. Απαξιώνουν τους Διεθνείς Οργανισμούς και μας συκοφαντούν στα διεθνή φόρα και σε φίλιους λαούς, Μωαμεθανικούς και μη, για παρανομίες που, όμως, οι ίδιοι (οι Τούρκοι) διαπράττουν και πολλές φορές γίνονται πιστευτοί.

Είναι πρωτοφανής στα διπλωματικά θέσμια ο ισχυρισμός του Υπουργού Εξωτερικών της Σομαλίας σε πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες πως πολίτες της χώρας του πέθαναν στην Ελλάδα ενώ είχαν πεθάνει από ψύχος στην Τουρκία! Και συμβουλεύει(!) τη χώρα μας «…να τηρήσει το Διεθνές Δίκαιο και να προστατεύσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια…»!! Ο κ. Υπουργός, που έμαθε την αλήθεια από Έλληνα ομόλογό του αντί να μας ζητήσει, ως όφειλε, συγνώμη, προσπαθεί να δώσει μαθήματα Δημοκρατίας στην Ελλάδα, στη Χώρα που τη γέννησε, και παίζει το παιχνίδι των τούρκων ομοδόξων του!!

Είναι όμως ο κ. Ερντογάν και οι πέριξ αυτού, εκείνοι που εργαλειοποιούν συστηματικά τους μετανάστες για να απομυζούν πολλά δις Ευρώ κάθε χρόνο από την Ευρώπη! Είναι οι ίδιοι που μας απειλούν με αλλαγή συνόρων, μάς εκβιάζουν να αποστρατιωτικοποιήσουμε τα Νησιά μας ενώ λίγα μίλια απέναντί τους έχουν παρατάξει την στρατιά του Αιγαίου και αρκετές δεκάδες drones τους κατασκοπεύουν κάθε μέρα την Ελλάδα! Είναι οι ίδιοι που τώρα και πενήντα, παρά κάτι, χρόνια (από το 1974) κατέχουν παράνομα το 40% της Κύπρου, αν και έχουν εκδοθεί τέσσερα ψηφίσματα του Σ.Α. του ΟΗΕ που καταδικάζουν την εισβολή, την κατοχή και τις θηριωδίες τους στη Νήσο.

Είναι τέλος ο κ. Ερντογάν που, προσποιούμενος τον υπέρμαχο των διεθνών πολιτικών αξιών και της νομιμότητας, κατηγόρησε τον ηγέτη τής Ρωσίας πως παραβίασε το Διεθνές Δίκαιο με την εισβολή και τις αγριότητές του κατά της Ουκρανίας. Λησμόνησε όμως πως ο ίδιος και οι επιτελείς του κουρελιάζουν και ξεσχίζουν κάθε μέρα το ίδιο Διεθνές Δίκαιο στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Συρία, τη Λιβύη και σε πολλές άλλες χώρες, ακόμη και μέσα στην Τουρκία με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τών Τούρκων και των ξένων πολιτών! Η υποκρισία λοιπόν έχει τα όριά της. Όλες αυτές τις αθλιότητες τής τουρκικής ηγεσίας τις γνωρίζει η Διεθνής Κοινότητα και η Ευρώπη. Παρά ταύτα τηρούν αιδήμονα σιγήν και συνεχίζουν να συνεργάζονται μαζί της!

Τις γνωρίζουν όμως και οι Έλληνες που αγανακτισμένοι και οργίλοι διερωτούνται: Γιατί εμείς υποχωρούμε διαρκώς στις τουρκικές προκλήσεις; Γιατί, ενώ μας εμπαίζουν, μας λοιδωρούν και απειλούν, υποκρινόμαστε πως δεν καταλαβαίνουμε; Ποια ανάγκη μας επέβαλε να προσέλθουμε στον 64ο γύρο των διερευνητικών επαφών που αποδείχθηκαν κενές περιεχομένου, μιας και τελείωσαν πριν καλά καλά αρχίσουν; Δεν γνωρίζαμε τάχα πως ήταν προδιαγεγραμμένη η αποτυχία τους; Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στα εύλογα αυτά ερωτήματα του κόσμου. Η επιμονή μας πάντως στην τακτική του κατευνασμού και του ατέρμονα διαλόγου εκλαμβάνεται από τους ίδιους ως αδυναμία μας να τους αντιμετωπίσουμε. Ο μεγαλοϊδεατισμός τους βρίσκεται στο απόλυτο απόγειο.

Όσο ο κ. Ερντογάν κάνει το πάν για την αλλαγή των εθνικών συνόρων μας και των Συνθηκών που έχει υπογράψει η Τουρκία, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ οι Έλληνες να ξυπνήσουμε και να σοβαρευτούμε. Να εμπιστευόμαστε και να στηριζόμαστε αποκλειστικά και ΜΟΝΟ στις δικές μας δυνάμεις και ικανότητες. Η Ελλάδα πρέπει να μάθει να πατά στα πόδια μόνη της και να μη περιμένουμε τη βοήθεια των άλλων, όσες υποσχέσεις κι αν μας δίνουν. Οι τραγικές εξελίξεις στην Ουκρανία άλλωστε είναι αρκετά διδαχτικές. Πριν από την απρόκλητη επίθεση και την εισβολή των Ρώσων στη χώρα, αρκετές άλλες χώρες – Αμερική, Ε.Ε., Αγγλία, Γαλλία, Τουρκία, κ.λπ. είχαν υποσχεθεί βοήθεια που όμως δεν της δόθηκε, αν και εναγωνίως τη ζητούσε! Το αποτέλεσμα πλέον είναι γνωστό· εάλω η Ουκρανία!! Με τον μικρούλη Ζόραν να εκλιπαρεί «δεν θέλω να πεθάνω» και τους χιλιάδες ξεριζωμένους με τα βρέφη τους στην αγκαλιά να τρέχουν αλλόφρονες, πρόσφυγες πια στο άγνωστο! Αποτελούν όλες αυτές οι εφιαλτικές εικόνες ένα βαρύ κατηγορώ και μια ατσάλινη γροθιά εναντίον ΟΛΩΝ των ισχυρών, Λαών και Οργανισμών, της Οικουμένης!

ΕΝΩΜΕΝΟΙ λοιπόν οι Έλληνες στα Εθνικά μας θέματα πρέπει ΜΟΝΟΙ μας να χαράξουμε το μέλλον μας, με φρόνηση και πατριωτισμό. Να συνάψουμε δυνατές επιπλέον συμμαχίες με αξιόπιστους εταίρους. Και κυρίως να καταστήσουμε ισχυρές και άτρωτες τις ένοπλες και τις ένστολες δυνάμεις μας. Τέλος να αποκτήσουμε με αγορά και συμπαραγωγή τα ευέλικτα Drones άκρως αναγκαία πλέον για την προστασία ολόκληρης της Χώρας και των συνόρων μας σε ξηρά, θάλασσα και αέρα.

Διότι όταν ο γείτονας σε απειλεί δεν του λές «ως εύ παρέστης, έλα να κουβεντιάσουμε» αλλά του απαντάς όπως ακριβώς σου φέρεται και εκείνος!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ