Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το 1/3 του ΕΣΠΑ στις Περιφέρειες»

Για συνολικό ποσό 80 δις. ευρώ το οποίο «διαμορφώνει μια πηγή αναπτυξιακών κεφαλαίων που δεν έχει προηγούμενο», όπως ανέφερε, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Καλαμάτα και το βήμα του συνεδρίου για την παρουσίαση του νέου ΕΣΠΑ.

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως το νέο ΕΣΠΑ για τη χώρα αγγίζει τα 22,6 δισ. και με τα 30 δισ. του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και τη νέα ΚΑΠ, «φτάνουμε τα 80δις για τη χώρα στη νέα προγραμματική περίοδο». Απευθυνόμενος στους περιφερειάρχες, επισήμανε πως η κυβέρνηση κάνει πράξη την απόδοση του 1/3 των χρημάτων του νέου ΕΣΠΑ στις Περιφέρειες και τους κάλεσε να μη χάσουν ούτε ευρώ: «Είναι σωστή πολιτική επιλογή καθώς θεωρούμαστε ένα από τα πιο συγκεντρωτικά κράτη στη χώρα. Αυξημένες οι ευθύνες στις περιφέρειες τώρα αλλά έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε εσάς», υπογράμμισε, στέλνοντας μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για αξιοποίηση όλων των πόρων και διόρθωση των παθογενειών που άφησαν τη χώρα στο περιθώριο.

«Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης, έχουμε όλα τα εχέγγυα να γίνουμε πρωταγωνιστές», είπε και χαρακτήρισε ΄πολύ σημαντική την έγκριση του προγράμματος Δίκαιης Μετάβασης για τη χώρα.

Λίγο νωρίτερα, στο βήμα είχε ανέβει ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος υποστήριξε πως η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα με εκταμίευση μέσα στο 2022 και στάθηκε στην άνοδο από την 19η θέση στην 1η στον πίνακα απορρόφησης του τρέχοντος ΕΣΠΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ