Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πέφτει η αυλαία στο Στρογγυλό με «Σμύρνη μου Αγαπημένη»

Η αυλαία τoυ Open Air Film Festival Stroggylo, πέφτει σήμερα, Πέμπτη 25 Αυγούστου, στις 9μμ, με την προβολή της ελληνικής ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη», που βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση.

H Φιλιώ Γουίλιαμς, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Έλεν για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που διεκδίκησε δώδεκα υποψηφιότητες βραβείων Ίρις από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και κατέκτησε τα τέσσερα.

Η ταινία είναι του 2021, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, με τους Μιμή Ντενίση, Λεωνίδα Κακούρη, Μπουράκ Χακί, Κρατερό Κατσούλη, Κατερίνα Γερονικολού.

Η είσοδος στο Open Air Film Festival Stroggylo είναι όπως πάντα ελεύθερη. Οποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει τρόφιμα μακράς διάρκειας, σχολικά είδη ή είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Διαβάστε επίσης: Έρχονται οι «Φθινοπωρινές Γιορτές» στις 28 Αυγούστου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ