Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Αξιολογήσεις των αξιωματικών της ΕΛΑΣ μετά τη διπλή δολοφονία στη Νέα Σμύρνη

«Κάθε αξιωματικός της ΕΛΑΣ αξιολογείται», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος αναφερόμενος στην δολοφονική επίθεση σε καφετέρια στη Νέα Σμύρνη και στη ληστεία σε κατάστημα της Rolex στο κέντρο της Αθήνας. «Σε έναν μήνα έχουμε κρίσεις των αξιωματικών της αστυνομίας. Ο καθένας θα κριθεί για την δουλειά του. Όταν θα έρθει η ώρα, θα γίνει αυτό που πρέπει», είπε.

Μιλώντας στον Real FM ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «ο υπουργός δεν είναι ούτε αρχηγός της αστυνομίας, ούτε αξιωματικός υπηρεσίας. Έχει την ευθύνη των πολιτικών κατευθύνσεων και της στήριξης υποδομών της ΕΛ.ΑΣ. για να κάνει σωστά την δουλειά της. Το 70% της εγκληματικότητας της χώρας βρίσκεται στο λεκανοπέδιο της Αττικής, εδώ όμως υπηρετεί μόλις το 30% των στελεχών της αστυνομίας. Και αυτό δεν το έχει φτιάξει ούτε ο Θεοδωρικάκος, ούτε η ΝΔ. Για να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση έχω μετακινήσει το σύνολο των νέων αστυνομικών που τελειώνουν τις σχολές, 1500 άνδρες και γυναίκες στην ΓΑΔΑ. Γι’ αυτό υπάρχει αυτή την στιγμή έξω στους δρόμους ο μεγαλύτερος αριθμός που περιπολούσε ποτέ στο λεκανοπέδιο της Αττικής, 3300 αστυνομικοί. Πριν από δύο χρόνια στη Νέα Σμύρνη, όταν υπουργός ήταν ο κύριος Χρυσοχοΐδης, κάποιοι αστυνομικοί φέρθηκαν με λαθεμένο τρόπο και στη συνέχεια δύο μέρες μετά διαλύθηκε η Νέα Σμύρνη από την επίθεση που δέχθηκε από χιλιάδες χούλιγκαν».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δήλωσε ότι όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, ασχολήθηκε ξεχωριστά με την Νέα Σμύρνη, επειδή δεν ήθελε να υπάρχει κανένα φοβικό σύνδρομο στους αστυνομικούς λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος. «Έστειλα 20 πρόσθετους αστυνομικούς», σημείωσε, «γι’ αυτό έχω την απαίτηση να υπάρχει, όπως σε όλες τις περιοχές, ισχυρή παρουσία της αστυνομίας. Διαπίστωσα ότι προχθές υπήρξε πρόβλημα με την παρουσία της ομάδας ΔΙΑΣ. Έχω δώσει ήδη εντολή στον αρχηγό της αστυνομίας 150 ειδικοί φρουροί της ΔΙΑΣ να μετακινηθούν στην μάχιμη περιπολία. Θεωρώ ότι είναι ευθύνη της αστυνομίας, όταν μιλάμε για μια μεγάλη περιοχή με χιλιάδες κόσμου, να υπάρχει παρουσία της αστυνομίας. Είναι η ίδια πλατεία που είχε γίνει το περιστατικό πριν από δύο χρόνια».

Στην ερώτηση πώς είναι δυνατόν να μην υπήρξε ούτε μία προσαγωγή για την διπλή δολοφονία στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, ο υπουργός ανέφερε: «Κάθε αξιωματικός της ΕΛΑΣ αξιολογείται. Σε έναν μήνα έχουμε κρίσεις των αξιωματικών της αστυνομίας. Ο καθένας θα κριθεί για την δουλειά του. Όταν θα έρθει η ώρα, θα γίνει αυτό που πρέπει. Η αστυνομία οφείλει να κάνει τα πάντα για να βρει τον ένοχο της δολοφονικής πράξης, όπως και τους ένοχους της ληστείας στο Σύνταγμα».

Διαβάστε επίσης: Καταδικάζει την βίαιη επίθεση ο Δήμος

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ