Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Επικίνδυνη αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων

Έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων στα Νότια προάστια της Αθήνας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων βίας με δράστες, αλλά και θύματα ανηλίκους, με το τελευταίο περιστατικό να σημειώνεται στην περιοχή της Γλυφάδας όπου τέσσερεις νεαροί, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, ηλικίας 16 και 17 ετών λήστεψαν έναν 23χρονο αρπάζοντάς του το πορτοφόλι.

Τα φαινόμενα βίας με πρωταγωνιστές ακόμη και παιδιά εντός των σχολείων τείνουν να εξελιχθούν σε μάστιγα, με τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, αλλά και τις κατά τόπους δημοτικές Αρχές να εκδηλώνουν την ανησυχία τους για τα, συνεχώς αυξανόμενα περιστατικά.

Ήδη οι αρμόδιοι των δημοτικών Αρχών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί στην ρίζα του το φαινόμενο διοργανώνουν εκστρατείες ενημέρωσης γονέων και παιδιών, στο πλαίσιο των οποίων πραγματοποιούν ημερίδες και εκδηλώσεις με την συμμετοχή εγκρίτων εκπροσώπων από τον χώρο της παιδείας, αλλά και ειδικών ψυχολόγων που αναλύουν τα νέα δεδομένα και δίνουν κατευθύνσεις για την δημιουργία του σωστού περιβάλλοντος διαπαιδαγώγησης και ανάπτυξης των παιδιών στο σπίτι και το σχολείο.

Παράλληλα, συνεχείς είναι οι εκκλήσεις προς το Υπουργείο Προστασίας το Πολίτη και οι συναντήσεις με τους αξιωματικούς των τοπικών Αστυνομικών τμημάτων για τον συντονισμό κοινών δράσεων ώστε να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης και η επιτήρηση, μέσω της αστυνομικής παρουσίας να είναι γίνει περεταίρω αισθητή σε κάθε γειτονιά.

Μάλιστα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, του οπίου η εκλογική περιφέρεια είναι ο Νότιος τομέας Αθηνών, έχει δεσμευτεί να αυξηθεί η δύναμη των Αστυνομικών τμημάτων και να ενταθούν οι περιπολίες στις γειτονιές όπου παρατηρείται αυξημένη συχνότητα συμβάντων.

Βέβαια, όπως τονίζουν ειδικοί, εκπαιδευτικοί και αρμόδιοι σε θέματα Παιδείας των Δήμων, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της παραβατικότητας των ανηλίκων δεν άπτεται της καταστολής, αλλά πρωτίστως είναι θέμα υποστήριξης και καθοδήγησης των νέων σε δρόμους μακριά από την βία.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ