Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Εκπαίδευση και διασκέδαση για την Τρίτη ηλικία

Εκπαιδευτικές δράσεις για την ενίσχυση της ψυχικής και σωματικής υγείας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, μέσω του χορού διοργανώνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου.

Σύμφωνα με τους συντελεστές της, η εκδήλωση θα παρουσιάσει στο κοινό την πρωτότυπη για τα Ελληνικά δεδομένα δράση του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και του Κέντρου Κοινότητας για την Tρίτη ηλικία που στοχεύει και το έχει ήδη πετύχει σε μεγάλο βαθμό, οι συμμετέχοντες, να διατηρούν την ευεξία τους, να αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης σωματικών και ψυχικών ασθενειών, να κοινωνικοποιούνται, να βελτιώνεται η διάθεσή τους και να νιώθουν μέλη μιας ομάδας.

Παράλληλα, η άσκηση των μυών και των οστών βελτιώνουν την ευλυγισία και την ισορροπία των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα, μειώνοντας τους τραυματισμούς από τραβήγματα και πτώσεις, ενώ με την εκμάθηση καινούριων βημάτων ενισχύεται η εγκεφαλική δραστηριότητα, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας ή αλτσχάιμερ.

Σημαντικότερα όμως, από τα σωματικά οφέλη που προσφέρει το πρόγραμμα, είναι τα κοινωνικά, όπως υπογραμμίζουν οι επιστήμονες. Η συχνή επαφή και η επικοινωνία με άλλους ανθρώπους ενισχύει την αίσθηση αυτοεκτίμησης των μαθητών, οι οποίοι νοιώθουν αποδεκτά μέλη της κοινωνίας, και όχι στο περιθώριό της.

Οι συμμετέχοντες διασκεδάζουν και έχουν μία διέξοδο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας και πολλές ευκαιρίες απόδρασης από τη μοναξιά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ