Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

“Έκλεψε” το ενδιαφέρον των πολιτών ο αρχαιολογικός περίπατος στους Τράχωνες

Το ενδιαφέρον δεκάδων κατοίκων του Αλίμου προσέλκυσε ο αρχαιολογικός περίπατος στους Τράχωνες που διοργάνωσαν από κοινού την Κυριακή 7 Μαΐου, ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Υμηττού- Σπύρος Λέκκας» και το Πολιτιστικό Σωματείο «Νότιον Σήμα».

Ο περίπατος ξεκίνησε από το Κτήμα Τραχώνων, όπου οι συμμετέχοντες άκουσαν για την ιστορία του Κτήματος και τον ρόλο του στις δύσκολες περιόδους της περιοχής. Είδαν το αρχοντικό της οικογενείας Γερουλάνου, τον Βυζαντινό Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου η αρχική φάση της κατασκευής του τοποθετείται χρονικά περίπου στον 11ο αιώνα και την φυσική κοίτη του ρέματος Τραχώνων που διασχίζει το κτήμα.

Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου το οποίο χρονολογείται στα μέσα του 4ου αι. π.Χ. και έμαθαν για το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του ορθογωνίου σχήματος της ορχήστρας, το οποίο είναι σπάνιο για τα αρχαία ελληνικά θέατρα.

Ξεναγός ήταν η αρχαιολόγος και αντιπρόεδρος του Νοτίου Σήματος, Κωνσταντίνα Καζά – Παπαγεωργίου, ενώ την εκδήλωση χαιρέτησαν η πρόεδρος του Σωματείου «Φίλοι του Μουσείου Υμηττού- Σπύρος Λέκκας», κ. Αλεξάνδρα Ζαμπετάκη – Λέκκα, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου κ. Νίκος Παυλίδης και ο δήμαρχος Αλίμου κ. Ανδρέας Κονδύλης.

Διαβάστε επίσης: Εικαστική έκθεση δημιουργών στο Πολιτιστικό Κέντρο

Ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ