Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Βοτανόκηπος στην καρδιά της πόλης

Ζωή σε έναν αναξιοποίητο χώρο στην καρδιά της πόλης, που πλέον αποτελεί μία μικρή όαση για τους κατοίκους της περιοχής, έδωσε ο Δήμος Αλίμου που τον μεταμόρφωσε σε βοτανόκηπο.

Συγκεκριμένα, στον χώρο που περικλείεται από τις οδούς Επτανήσου-Ελύτη-Καρυωτάκη, οι γεωππόνοι του Δήμου φύτεψαν περίπου 2250 δέντρα, αρωματικά φυτά και βότανα, αλλάζοντας την όψη της γειτονιάς.

Αναφερόμενος στην δημιουργία του πάρκου, ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης δήλωσε: «Φυτεύσαμε συνολικά 2.250 ρίζες αρωματικά βότανα: μέντα, δυόσμο, φασκόμηλο, μελισσόχορτο, ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, λεμονοθύμαρο, λουΐζα, δίκταμο, αρμπαρόριζα, σάλβια κόκκινη και μπλε, λεβάντα, δενδρολίβανο, αλλά και γκότζι μπέρι. Επίσης, 15 καρποφόρα δένδρα: ροδιά, βερικοκιά, κορομηλιά, μουσμουλιά, συκιά, τζιτζιφιά, αμυγδαλιά, κεράσια, κυδώνια, βυσσινιά, κουμ-κουάτ, δαμασκηνιά, λωτό, lime. Χρειάστηκαν πολλές εβδομάδες εντατικής εργασίας για να προετοιμάσουμε το έδαφος, να διαμορφώσουμε τον χώρο, να περάσουμε τα δίκτυα άρδευσης, ενώ μόνον οι φυτεύσεις των χιλιάδων ριζών χρειάστηκαν 2 εβδομάδες για να ολοκληρωθούν.

Το αποτέλεσμα: ένας τεράστιος κήπος με πολύ πράσινο, που μεγαλώνοντας θα δίνει διαρκώς πολλά και διαφορετικά χρώματα και αρώματα στην περιοχή και τους επισκέπτες! Ο χώρος είναι ιδανικός και για σχολεία ή οικογένειες, που μπορούν να τον επισκέπτονται, για να μαθαίνουν τα παιδιά τα αρωματικά φυτά, φυσικό στοιχείο με έντονο μεσογειακό και ελληνικό χαρακτήρα. Συνεχίζουμε να ομορφαίνουμε την πόλη μας με περισσότερο πράσινο και συστηματικές φυτεύσεις: οι αμέσως επόμενες φυτεύσεις ξεκινάνε στην οδό Δωδεκανήσου και στη συνέχεια στην παραλία μας».

Ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ