Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Γρ. Κατωπόδης: Θα παλέψουμε με κάθε μέσο για τον Λόφο Κοπανά

Την απόφασή του να παλέψει με κάθε πρόσφορο μέσο την αρνητική δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου, που κατοχυρώνει σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων περίπου, στο Λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων, ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης.

«Δεν συνάδει αυτή η απόφαση με την λαϊκή απαίτηση. Δεν το βάζουμε κάτω… θα παλέψουμε με κάθε πρόσφορο μέσο, ώστε ο χώρος να παραμείνει, ανοικτός, δημόσιος, ελεύθερος στην υπηρεσία της κοινωνίας των πολιτών», τόνισε στον 94.0 και τις Δημοτικές Διαπλοκές ο κ. Κατωπόδης.

Όπως είπε, «είχαμε μια ελπίδα, ο Αρειος Πάγος, να πάρει μια απόφαση που να κατοχυρώνει τον χώρο στο Ελληνικό Δημόσιο και στους Δήμους. Δυστυχώς, η απόφαση είναι αρνητική για το Ελληνικό Δημόσιο και για εμάς. Απέρριψε την αναίρεση που κάναμε και δίνει τον χώρο στους ιδιώτες».

Ο κ. Κατωπόδης διευκρίνισε ότι ο χώρος είναι δασικός, το οποίο σημαίνει ότι δεν μπορεί να οικοδομηθεί. «Ωστόσο», συνέχισε, «μπορούν (σσ οι ιδιώτες) να διεκδικήσουν αποζημιώσεις. Δύσκολα θα αλλάξει χρήση, αλλά προφανώς θα διεκδικήσουν χρήματα από τους δύο Δήμους».

Ο δήμαρχος Βύρωνα σημείωσε ότι θα επικοινωνήσει άμεσα με την κυβέρνηση και θα επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους υπουργούς.

Διαβάστε επίσης: Λαϊκή Συσπείρωση: Σύγκλιση ΔΣ για τον Λόφο Κοπανά

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ