Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λαϊκή Συσπείρωση: Σύγκλιση ΔΣ για τον Λόφο Κοπανά

Έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου ζητεί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βύρωνα, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου για τον Λόφο Κοπανά (Θέατρα Βράχων).

Οι εκπρόσωποι της παράταξης που πρόσκειται στο ΚΚΕ τονίζουν ότι ο λόφος πρέπει να αποδοθεί στον λαό με κυβερνητική παρέμβαση.

Σημειώνουν ότι «η απόφαση του Αρείου Πάγου σχετικά με διεκδικήσεις ιδιωτών στον λόφο Κοπανά που εκδόθηκε στις 22 Ιουνίου είναι αρνητική για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και δικαιώνει όσους έχουν βάλει στο μάτι όλη την έκταση! Έτσι, μετά την απαράδεκτη απόφαση του Εφετείου πριν από 3 χρόνια, ΚΑΙ ο Άρειος Πάγος επιχειρεί να κατοχυρώσει σε ιδιώτες όσα ο λαός της πόλης μας μαζί με τους κατοίκους του Υμηττού απέκτησε μέσα από σκληρούς αγώνες!».

«Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους! Να συνεδριάσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για ενημέρωση!», τονίζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει:

«Υπενθυμίζουμε ότι πριν από 3 χρόνια, η “Λαϊκή Συσπείρωση”:

Προειδοποιούσε όλους όσοι συντασσόταν με την άποψη που έλεγε ότι μέσω του δικαστικού αγώνα θα βρεθεί λύση και αναδείκνυε ότι το δίκιο μας θα κριθεί στους αγώνες!

Αναδείκνυε ότι στη συντριπτική πλειοψηφία οι δικαστικές αποφάσεις στρέφονται ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και ευνοούν τα μεγάλα συμφέροντα.

Διατράνωνε σε όλους τους τόνους ότι η μοναδική λύση ήταν -και θα είναι- η νομοθετική παρέμβαση που θα κλείσει οριστικά το θέμα και θα αποδίδει την περιοχή στον λαό.

Έφερε το θέμα μέσω της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ στη Βουλή με Ερώτηση-παρέμβαση για οριστική λύση.

Στήριξε τις μεγάλες και πολύμορφες κινητοποιήσεις του συντονιστικού των φορέων και των κατοίκων της πόλης με όλες της τις δυνάμεις.

Εκείνη την περίοδο, όσοι σήμερα πέφτουν από τα σύννεφα, μαζί και η πλειοψηφία των δημοτικών παρατάξεων του δήμου μας έστηναν κοκορομαχίες πολύ μακριά από την ουσία, όπως για παράδειγμα το ποιο δικηγορικό γραφείο θα εκπροσωπήσει τον δήμο στον Άρειο Πάγο κ.ά., υπονομεύοντας στην πραγματικότητα τον αγώνα που δινόταν. Τώρα, τι λένε όλοι αυτοί; Τώρα θυμήθηκαν ορισμένοι ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει η κυβέρνηση;

Πλέον είδαμε όλοι τι σημαίνει να εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε άλλους, είτε αυτοί λέγονται δικαστήρια, είτε “παράγοντες” που εχθρεύονται τους αγώνες. Το σύνθημα που κυριάρχησε στις κινητοποιήσεις του λαού της πόλης και έλεγε “Αυτός ο λόφος, αυτά τα γήπεδα και αυτά τα θέατρα είναι δικά μας, δεν μπορεί κανείς να μας τα πάρει!” παραμένει επίκαιρο και ήρθε η ώρα να ακουστεί πολύ πιο δυνατά! Όπως τους λέγαμε και σε ανακοίνωσή μας τον Απρίλιο του 2021, έτσι τους λέμε και τώρα: Ούτε να σας περνάει από το μυαλό ότι θα επιτρέψουμε να χαθούν οι χώροι αυτοί, όσες δικαστικές αποφάσεις και αν υπάρξουν. Οι χώροι αυτοί κατακτήθηκαν με αγώνες και με αγώνες θα παραμείνουν στα χέρια μας ώστε να τους απολαμβάνει ο λαός της περιοχής!».

Διαβάστε επίσης: Άρειος Πάγος: Σε ιδιώτες 104 στρέμματα στον Λόφο Κοπανά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ