Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Είδη πρώτης ανάγκης για τα πυρόπληκτα ζώα της Αν. Αττικής

Σε πανστρατιά εξελίσσεται η προσπάθεια για την φροντίδα των ζώων που επλήγησαν από την μεγάλη φωτιά στην Ανατολική Αττική, αφού Δήμοι, δημοτικές παρατάξεις και φορείς απευθύνουν έκκληση σε όλους για την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, για την κάλυψη των τεραστίων αναγκών που έχουν δημιουργηθεί από την καταστροφική φωτιά στην Ανατολική Αττική που κατέστρεψε υποδομές και καταφύγια φιλοξενίας ζώων, ο Δήμος συγκεντρώνει από σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 20 του μήνα στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου τροφή, εξοπλισμό και είδη περιποίησης και φροντίδας για τους τετράποδους φίλους μας, που τόσο το έχουν ανάγκη αυτή την στιγμή.

Παράλληλα, οι εθελοντές του Δήμου θα συγκεντρώνουν τις προσφορές καθημερινά στο Δημαρχείο και οι προσφορές των Δημοτών μας άμεσα θα προωθηθούν στον σταθμό πυρόπληκτων ζώων της Dog’s Voice που λειτουργεί στο παλαιό λατομείο της ΛΑΤΟ στον Δήμο Γαλατσίου, κατόπιν πρωτοβουλίας του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιου, της ΠΕΔΑ και του Προέδρου της Γιώργου Μαρκόπουλου.

Στον σταθμό πυρόπληκτων ζώων της Dog’s Voice μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί 148 ζώα προερχόμενα κυρίως από καταφύγια και σπίτια που εκκενώθηκαν σε Κερατέα, Καλύβια, Λαγονήσι.

Υπεύθυνος και συντονιστής της δράσης για τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου είναι ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης

Την ίδια ώρα και ο Δήμος Γλυφάδας αγκαλιάζει τα ζώα που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του, κλιμάκιο της Προστασίας Αδέσποτων Ζώων του Δήμου με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Μαίρη Μηλιαρέση έσπευσε από το μεσημέρι της Δευτέρας στο Λαγονήσι, με το ειδικό βανάκι που προμηθεύτηκε πρόσφατα ο Δήμος και περισυλλέγει ζώα τα οποία κινδυνεύουν και χρήζουν άμεσης περίθαλψης.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολαόυ, αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Η σκέψη μας είναι στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, στα ζώα που κινδυνεύουν, στις εκτάσεις που καίγονται. Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να συνδράμουμε όσο μπορούμε, ευχόμαστε και ελπίζουμε να σβήσει σύντομα η φωτιά και να τελειώσει η δοκιμασία με τις μικρότερες δυνατές απώλειες».

Μαζί στην προσπάθεια και η παράταξη “Αγαπώ τον Άλιμο” που συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για τα πυρόπληκτα ζώα.
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης που είναι επικεφαλής της παράταξης τα είδη που συγκεντρώνονται είναι:
1) Γάντια
2) Σακκούλες σκουπιδιών
3) Μωρομάντηλα
4) Καθαριστικά
5) Μεγάλες λεκάνες
6) Χαρτί κουζίνας
7) Γάζες και επίδεσμοι
8) Οροί ματιών και
9) Φυσικοί οροί

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ