Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Πυρκαγιά στη Νέα Αγχίαλο: Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών

Τελευταία ενημέρωση: 21:00

Πυρκαγιά με συνεχείς εκρήξεις έχει εκδηλωθεί σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι εκρήξεις ακούστηκαν μέχρι και το Βόλο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το ertnews.gr  πρόκειται για αποθήκες πυρομαχικών της Αεροπορίας. «Η πυρκαγιά μπήκε στον χώρο στρατοπέδου στην Νέα Αγχίλαο» σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ.

Έχει ήδη δοθεί εντολή απαγόρευσης κυκλοφορίας σε μια ζώνη τριών χιλιομέτρων από το σημείο. Η Αστυνομία έχει δώσει εντολή για άμεση εκκένωση της περιοχής. Ακόμη, στα 150 αριθμώνται τα άτομα, μέλη οικογενειών στελεχών της Πολεμικής Αεροπορίας, που έχουν μεταφερθεί από τη βάση στην πόλη της Νέας Αγχιάλου.

Σε μια άλλη εξέλιξη νωρίτερα, όπως μετέφερε το ertnews, για προληπτικούς λόγους μετακινείται αριθμός αεροσκαφών F-16 από την αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου προς άλλη αεροπορική βάση.  Συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή για επιλεκτική απογείωση αριθμού αεροσκαφών με προορισμό αλλά αεροδρόμια στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων για την ασφάλεια των μέσων και του αεροδρομίου. Eπισημαίνεται ότι πρόκειται για μια τυποποιημένη διαδικασία βάσει πρωτοκόλλου για προληπτικούς λόγους. Η φωτιά βρίσκεται μακρυά από το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ