Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Οι φύλακες άγγελοι του Τζόνι

Δεν υπάρχει Νεοσμυρνιώτης που δεν γνωρίζει τον Τζόνι – τον τελευταίο εκ των τριών «σωματοφυλάκων» της πλατείας. Είτε είναι φιλόζωος, είτε όχι, ο Τζόνι, ο Αρκούδος και ο Γκούφυ ήταν οι τρεις προστάτες των παιδιών που έπαιζαν στην πλατεία. Κάθονταν ήρεμοι άλλοτε μέσα στα περιφραγμένα παρκάκια, από την πλευρά της παιδικής χαράς παρακολουθώντας τα παιδιά να παίζουν μπάλα, και άλλες φορές έξω από συγκεκριμένα καταστήματα εστίασης προσδοκώντας σε ένα χάδι από τους θαμώνες ή σε μία… λιχουδίτσα.

Ο πρώτος που «εγκατέλειψε» την παρέα ήταν ο Αρκούδος. Πέρυσι, το φθινόπωρο τον ακολούθησε ο Γκούφυ. Ο Τζόνι έμεινε τελευταίος. Όχι όμως, μόνος. Έχει τους δικούς του φύλακες αγγέλους, που στέκονται δίπλα του κάθε δύσκολη στιγμή, όπως είναι για όλα τα ηλικιωμένα τετραποδάκια, όπως ο Τζόνι, η θερινή περίοδος με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Αυτοί είναι πέντε άνθρωποι, εργαζόμενοι και θαμώνες της πλατείας, ένας εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης ενός γνωστού καφέ – μπαρ, του Rusty Grail, που τον φιλοξένησε τις δύσκολες ημέρες και κάλυψε τα ιατρικά έξοδα. Η «ομάδα του Τζόνι» τον μετέφερε σε γιατρό για έλεγχο και εξετάσεις, καθώς η θερμοπληξία που είχε πάθει δύο φορές, το τελευταίο διάστημα, του είχε προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Η «ομάδα του Τζόνι» αποτελείται από τον Κώστα Παπαδάκο, τον Σπύρο Τσαλαμά, τον Γιώργη Δραγατάκη, τη Σωτηρία Κάππα και την Κλαίρη Στέφα. Ο καθένας τους έχει αναλάβει από έναν σημαντικό ρόλο.

Ωστόσο, επειδή ακριβώς ο Τζόνι δεν είναι μόνο ένα σκυλάκι, μεγάλο σε ηλικία, που χρειάζεται φροντίδα, αλλά η ψυχή της πλατείας και η συντροφιά των Νεοσμυρνιωτών, πολλοί ήταν εκείνοι που τον αναζήτησαν τις ημέρες που δεν τον έβλεπαν στα στέκια του και όταν έμαθαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έσπευσαν να δώσουν χείρα βοηθείας.

Προκειμένου, λοιπόν, να μην γίνονται κινήσεις από ανθρώπους που πραγματικά ενδιαφέρονται αλλά μπορεί, εν αγνοία τους, να θέσουν σε κίνδυνο την εύθραυστη υγεία του Τζόνι, η «ομάδα των 5» αποφάσισε να συστηθεί.

Ο Κώστας Παπαδάκος έγραψε σχετικά: «Η ομάδα του Τζόνι, Σπύρος Τσαλαμάς, Γιώργης Δραγατάκης, Σωτηρία Κάππα, Κλαίρη Στέφα, τον πήγαμε στο γιατρό για έλεγχο και εξετάσεις μετά από πάρα πολλά προβλήματα που είχε εξαιτίας της θερμοπληξίας που έπαθε 2 φορές και γλίτωσε την τελευταία στιγμή, χάρη στην φιλοξενία του Rusty Grail και τον ιδιοκτήτη της καφετέριας που κάλυψε όλα τα έξοδα του Τζόνι (φάρμακα, εξετάσεις, γιατρό, τροφή) και ότι χρειάζεται ο Τζόνι μάς!!! Όπως και το προσωπικό της καφετέριας που είναι πάντα διαθέσιμο για να βοηθήσει. Ο Γιώργης Δραγατάκης βοήθησε στην μεταφορά με το αυτοκίνητο του και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει. Η καλύτερη οργάνωση της ομάδας από την Σωτήρια Κάππα. Τη φαρμακευτική αγωγή έχω αναλάβει εγώ και η Κλαίρη Στέφα. Αυτή είναι η ομάδα του Τζόνι και ότι θέλετε να μάθετε, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένας από μας!!! Σας ευχαριστώ πολύ για την προθυμία σας να βοηθήσετε οικονομικά για τα έξοδα του Τζόνι, αλλά τα έχι καλύψει όλα ο Σπύρος Τσαλαμάς, ο ιδιοκτήτης του RUSTY GRAIL και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!».

Διαβάστε επίσης: Κλείνουν 2 εβδομάδες τον Αύγουστο τα Δημοτικά Γυμναστήρια

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολούθησε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ