Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Νέο Peugeot 2008: Ήρθε πιο σύγχρονο και με πλουσιότερο εξοπλισμό (τιμή)

To 2008, μέσα στην τριάδα των πιο δημοφιλών SUV της ελληνικής αγοράς, ανανεώθηκε ριζικά από την Peugeot και αρχίζει την εμπορική του πορεία στη χώρα μας. Μετά το νέο 508 sedan και το 508 station wagon, το 2008 είναι το δεύτερο μοντέλο που υιοθετεί τη νέα φωτιστική υπογραφή της γαλλικής μάρκας. Κύριο χαρακτηριστικό οι τρεις κάθετοι φωτεινοί «όνυχες» που είναι ενσωματωμένοι στα μαύρα γυαλιστερά πλαίσια του προφυλακτήρα του νέου 2008. Ο συνδυασμός υπογραμμίζει την έντονη προσωπικότητα του 2008 και το design ενός στιβαρού SUV. Όλες οι εκδόσεις ενσωματώνουν αυτή τη νέα φωτιστική υπογραφή.

Εσωτερικό με νέα μεγάλη οθόνη αφής

To ανανεωμένο 2008 / Peugeot

Αναβαθμισμένη είναι η εικόνα στην καμπίνα των επιβατών, καθώς όλες οι εκδόσεις του νέου 2008 διαθέτουν ανανεωμένες υφασμάτινες ταπετσαρίες, όπως αυτές από Alcantara που διατίθενται προαιρετικά στις εκδόσεις GT. Βασικό στοιχείο του εσωτερικού είναι το ψηφιακό ταμπλό. Τοποθετημένος στο ύψος των ματιών, ακριβώς πάνω από το τιμόνι, ο πίνακας οργάνων του νέου 2008 είναι ψηφιακός στις εκδόσεις ALLURE και GT. Η ψηφιακή του οθόνη των 10 ιντσών έχει νέο σχεδιασμό και 3D απεικόνιση, στις εκδόσεις GT. Το χρώμα της οθόνης, η ιεράρχηση και η διάταξη των πληροφοριών, μπορούν να εξατομικευθούν πλήρως για να ταιριάζουν στις προτιμήσεις του κάθε οδηγού. Στην έκδοση ACTIVE, το 2008 προσφέρεται με τον αναλογικό πίνακα οργάνων.

Στάνταρ σε όλα τα μοντέλα του 2008 είναι πλέον η κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον έλεγχο των λειτουργιών του ηχοσυστήματος και του τηλεφώνου (έκδοση ACTIVE) ή της τελευταίας γενιάς των συστημάτων ψυχαγωγίας PEUGEOT i-Connect και PEUGEOT i-Connect Advanced. Στις εκδόσεις ALLURE και GT, η κεντρική οθόνη διαθέτει τεχνολογία HD. Κάτω από την κεντρική οθόνη, διατηρούνται τα πλήκτρα τύπου ‘piano’, για γρήγορη πρόσβαση στις βασικές λειτουργίες.

Κινητήρες – εξοπλισμός

To ανανεωμένο 2008 / Peugeot

Το νέο Peugeot 2008 διατίθεται σε τρεις εκδόσεις, τις ACTIVE, ALLURE και GT. Τέσσερα είναι τα κινητήρια σύνολα, συμπεριλαμβανομένης της αμιγώς ηλεκτρικής έκδοσης e-2008 των 156 ίππων. Η νέα μπαταρία χωρητικότητας 54 kWh προσφέρει αυτονομία έως και 406 χλμ., στο συνδυασμένο κύκλος WLTP. Το 2024 θα προστεθεί έκδοση με νέο υβριδικό σύνολο, με τεχνολογία 48V και ισχύ 136 ίππων. Οι τιμές του νέου Peugeot 2008 αρχίζουν από τις 24.100€, για την έκδοση 1.2 PureTECH 100hp S&S Active. Το νέο Peugeot 2008 εφοδιάζεται, προαιρετικά και ανάλογα με την έκδοση, με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (Grip Control), το οποίο διαθέτει τρία προγράμματα οδήγησης: άμμος, λάσπη και χιόνι.

Η γκάμα του νέου 2008 γίνεται πιο απλή, με τρεις εκδόσεις: ACTIVE, ALLURE και GT, οι οποίες στο βασικό τους εξοπλισμό περιλαμβάνουν:

ACTIVE: νέα φωτιστική υπογραφή με 3 όνυχες μπροστά, και 3 διπλά LED πίσω, αισθητήρες πάρκινγκ πίσω, αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός και πίσω, ηλεκτρικοί καθρέφτες, PEUGEOT i-Cockpit με κεντρική οθόνη αφής 10 ιντσών, θύρα USB – C μπροστά.

ALLURE: ACTIVE + ζάντες αλουμινίου 17ιντσών «KARAKOY», εμπρός γρίλια στο χρώμα του αμαξώματος, υψηλής ευκρίνειας κάμερες υποβοήθησης στάθμευσης εμπρός & πίσω, hands free πρόσβαση και εκκίνηση, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι πλευρικοί καθρέφτες, Adaptive Cruise Control, PEUGEOT i-Cockpit με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10ιντσών και κεντρική οθόνη αφής 10ιντσών υψηλής ευκρίνειας, PEUGEOT i-Connect® σύστημα infotainment με πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας του smartphone, 2 θύρες UBS-C εμπρός και 1 θύρα USB-C και 1 USB-A πίσω.

GT: ALLURE + full LED μπροστινά φώτα, + ζάντες αλουμινίου 18ιντσών «EVISSA», ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι πλευρικοί καθρέφτες με φωτισμό υποδοχής, εσωτερικό φωτοχρωματικό καθρέφτη Frameless, οροφή σε απόχρωση Black Diamond, σήματα GT, PEUGEOT i-Connect® Advanced (3D Connected Navigation).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ