Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Χωρίς στολισμό & καρουζέλ υποδέχεται τα Χριστούγεννα η πλατεία

Πιο φτωχή από ποτέ και στην κυριολεξία “μέσα στο σκοτάδι”, θα υποδεχθεί τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, μία από τις ομορφότερες πλατείες της Αθήνας, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων κατοίκων των Κεντρικών και Νοτίων Προαστίων της Αθήνας, αυτή της Νέας Σμύρνης.

Όπως αποκαλύφθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Οικονομικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιώργο Λαρίσση, τα χρήματα που μπορεί να διαθέσει αυτή την περίοδο ο Δήμος για εορταστικό διάκοσμο είναι μόλις 24.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον κ. Λαρίσση, στον περσινό στολισμό ο Δήμος είχε διαθέσιμα για στολισμό 37.000 ευρώ και άλλα τόσα ο Πολιτιστικός Οργανισμός. «Φέτος ο Πολιτιστικός, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, δεν έχει χρήματα ή έχει μηδέν. Άρα ο Δήμος έπρεπε εγκαίρως, δηλαδή το Σεπτέμβριο εν μέσω εκλογών, να κάνει διαγωνισμό ξεπερνώντας το ποσό των 37.000 ευρώ, ή έπρεπε να φτάσει μέχρι αυτό το ποσό», το οποίο όπως εξήγησε στη συνέχεια είναι μόλις 24.000 ευρώ, καθώς μέρος του ποσού από τον περσινό στολισμό, που ανέρχεται σε 11.000 ευρώ, καλύφθηκαν από τον προϋπολογισμό του 2023, τον Γενάρη. «Μόνο αυτά έχουμε για να βάλουμε στολίδια, φτωχά ή μη… Αυτά είναι που έχουμε…», σημείωσε ο κ. Λαρίσσης.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι ειδικά φέτος ούτε το μικρό Λούνα Παρκ, για την ψυχαγωγία των παιδιών (σ.σ. τα τελευταία πολλά χρόνια στο κέντρο της πόλης διαμορφωνόταν ένας μικρός παιδότοπος με καρουζέλ και παγοδρόμιο) μπορεί να λειτουργήσει, καθώς για την εξασφάλιση των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων έπρεπε να γίνουν οι σχετικές ενέργειες το καλοκαίρι.

Παράλληλα, δεν προβλέπεται η λειτουργία των καθιερωμένων bazaar ελλείψει κανονισμού.

Η αντίδραση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Τσιάπη (σσ στις εκλογές εξελέγη πρώτος σε σταυρούς με το ψηφοδέλτιο της Δήμητρας Νάνου) ήταν άμεση: «Να δώσω συγχαρητήρια στην τωρινή διοίκηση που θα αφήσει “φτωχή” τη Νέα Σμύρνη, φέτος το Δεκέμβριο, και τους μικρούς μας φίλους μέσα στο σκοτάδι».

Διαβάστε επίσης: Το «μπαλάκι» για την «Εστία» στη νέα Δημοτική Αρχή

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ