Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Αποκάλυψη για το νέο Volkswagen Golf

Στα 50ά του γενέθλια το Golf ανανεώθηκε πλήρως. Όχι τόσο σχεδιαστικά, όσο στον τομέα των τεχνολογιών. Από το 1974 – όταν λανσαρίστηκε το πρώτο Golf – μέχρι σήμερα το compact οικογενειακό μοντέλο της Volkswagen μετρά περισσότερες από 37 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως.

To ανανεωμένο Golf / Volkswagen

Η γερμανική μάρκα αποκάλυψε την ανανεωμένη έκδοση του Golf 8ης γενιάς, το οποίο θα αρχίσει σύντομα την εμπορική του πορεία στην Ευρώπη. Οι σχεδιαστικές αλλαγές εντοπίζονται στο πιο… αιχμηρό εμπρός μέρος, το φωτιζόμενο λογότυπο της Volkswagen και τους επανασχεδιασμένους προβολείς LED. Μάλιστα στην κορυφαία τους έκδοση IQ.LIGHT LED matrix, φωτίζουν το δρόμο σε απόσταση έως 500 μέτρα. Αλλαγές έγιναν και στα πίσω φώτα IQ.LIGHT 3D LED. H Volkswagen δίνει μεγάλη βαρύτητα στο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του νέου Golf. Όχι μόνο με τη νέα μεγάλη οθόνη αφής (διαγωνίου 12,9 ιντσών), αλλά και με το ενσωματωμένο ChatGPT, το πρόγραμμα συνομιλίας τεχνητής νοημοσύνης που δίνει στον οδηγό όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Νέο Golf με ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ.

To ανανεωμένο Golf / Volkswagen

Το σημαντικό νέο στη γκάμα κινητήρων του ανανεωμένου Golf είναι η νέα έκδοση Plug-in Hybrid που προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. Μάλιστα υποστηρίζει φόρτιση σε ταχυφορτιστή DC ισχύος 50 kW. Συνολικά 9 θα είναι οι διαθέσιμες εκδόσεις κινητήρων στο νέο Golf, τεχνολογίας mild hybrid (eTSI), plug-in hybrid (eHybrid και GTE), βενζίνης (TSI) και πετρελαίου (TDI). Επίσης έγινε πιο ισχυρο το Golf GTI, ενώ άλλες εκδόσεις κινητήρων θα ακολουθήσουν εντός του 2024. O εξοπλισμός περιλαμβάνει το Park Assist Plus που αναλαμβάνει τη διαδικασία στάθμευσης, επεμβαίνοντας στο τιμόνι, το γκάζι και το φρένο. Μάλιστα το Park Assist Pro επιτρέπει στον οδηγό του Golf να κατευθύνει το όχημα στη θέση στάθμευσης μέσω του κινητού του!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ