Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής: «Αυτοδύναμη» επανεκλογή του Γιώργου Μαρκόπουλου

«Αυτοδύναμη» νίκη στις εκλογές για την ανάδειξη της ηγεσίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής που διεξήχθησαν την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου πέτυχε ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος με ποσοστό 56,95%.

Οι αρχαιρεσίες έλαβαν χώρα στο Σεράφειο Ίδρυμα, όπου η παράταξη τον κ. Μαρκόπουλου ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ, που υποστηρίχθηκε από τη Ν.Δ., κατέγραψε 176 ψήφους, σε σύνολο 309 ψηφισάντων.

Η παράταξη ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ που υποστηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ έλαβε 77 ψήφους, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 29, ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ που υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε 21 ψήφους και ποσοστό 7%.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

– ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ – Γ. Μαρκόπουλος (Ν.Δ.): 176 ψήφοι/16 έδρες
– ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – Ανδ. Ευθυμίου (ΠΑΣΟΚ): 77 ψήφοι/5 έδρες
– ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Ηλ. Σταμέλος (ΚΚΕ): 29 ψήφοι/3 έδρες
– ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – Γ. Γαβρίλης (ΣΥΡΙΖΑ): 21 ψήφοι/1 έδρα
– ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ – Ν. Σακούτης (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ): 5 ψήφοι
– ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – Κ. Παπαδάκης: 1

Γ. Μαρκόπουλος: «Για ακόμη πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Μετά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, ο επανεκλεγείς για δεύτερη συνεχή θητεία πρόεδρος της ΠΕΔΑ και δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος δήλωσε:

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όλους τους συναδέλφους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους για τη σπουδαία τιμή που μας έκαναν και εξέλεξαν πρώτη σε ψήφους την αυτοδιοικητική μας ομάδα, στις εκλογές της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής. Η ομάδα μας ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ πέτυχε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα, όμως τα συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες και όλους που έλαβαν μέρος στις εκλογές και ιδίως σε όσους εξελέγησαν.

Θέλω επίσης να τους ευχαριστήσω θερμά που μου εμπιστεύτηκαν τη θέση του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, για δεύτερη θητεία, και να τους υποσχεθώ πως όλοι μαζί θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας για ακόμα πιο ισχυρή Τοπική Αυτοδιοίκηση, πάντα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας.

Για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔΑ, θα δουλέψουμε σαν μία γροθιά! Και πάλι όλοι μαζί, και πάλι για όλους τους συναδέλφους μας και όλους τους Δήμους της Αττικής. Χωρίς προσωπικές και κομματικές προτιμήσεις, χωρίς διακρίσεις. Αυτό περιμένουν οι πολίτες από εμάς και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ