Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού στην πόλη

Τις πύλες του στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας ανοίγει ο Δήμος Γλυφάδας, που διοργανώνει από τις 26 Φεβρουαρίου και για οκτώ εβδομάδες, σειρά δωρεάν μαθημάτων ρομποτικής για τα παιδιά των δημοτικών σχολείων.

Τα μαθήματα θα γίνονται στο Διασχολικό Κέντρο, όπου οι μαθητές όλων των δημοτικών σχολείων της πόλης θα έχουν τη δυνατότητα να σχεδιάσουν, κατασκευάσουν, προγραμματίσουν ρομπότ, να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν και να μάθουν!

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τον Δήμο Γλυφάδας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων, με σκοπό η επαφή με το αντικείμενο να “ακονίσει το μυαλό”, να… εξιτάρει τη φαντασία, να κεντρίσει το ερευνητικό πνεύμα, να αυξήσει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση, να βελτιώσει την παρατηρητικότητα, να βοηθήσει τη συνεργασία με τα μέλη της ομάδας και να ενισχύσει την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και λήψης αποφάσεων.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά και για οκτώ εβδομάδες, έναντι πέντε εβδομάδων που διήρκεσε το αντίστοιχο περσινό πρόγραμμα.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου, αναφερόμενος στο πρόγραμμα δήλωσε:

«Μαθήματα ρομποτικής για όλα τα παιδιά των δημοτικών σχολείων της πόλης μας! Έχουμε πει πολλές φορές ότι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας. Σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς. Εντός κι εκτός σχολείου. Η ρομποτική ακονίζει το μυαλό και διεγείρει τη σκέψη και τη φαντασία. Συνδυάζει τη µάθηση µε το παιχνίδι, µετατρέπει την εκπαίδευση σε μια ακόμα πιο χαρούμενη και διασκεδαστική δραστηριότητα. Ζωηρεύει το ενδιαφέρον του παιδιού για την πληροφορική και την τεχνολογία. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, διοργανώνουμε ειδικά ολιγομελή εργαστήρια ρομποτικής, δωρεάν για όλους τους μαθητές δημοτικού. Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με σύγχρονο και δημιουργικό τρόπο με καθένα από τα πεδία του STEM (Science, Technology, Engineering, Math).

Θα μάθουν πρακτικά πώς να σχεδιάζουν, να προγραμματίζουν και να κατασκευάζουν τα δικά τους ρομπότ!».

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα για συγκέντρωση χειμερινών ειδών για τους αστέγους πόλης

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ