Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Σεμινάριο πρώτων βοηθειών στη Γλυφάδα

Με γονείς, φροντιστές και υπεύθυνους παιδικών σταθμών γέμισε η μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Κινηματοθεάτρου της Γλυφάδας, όπου πραγματοποιήθηκε σεμινάριο για τις πρώτες βοήθειες σε βρέφη και παιδιά. .

Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου για το Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Δήμος σε συνεργασία με το Κέντρο Προγεννητικής Φροντίδας – Εναλλακτικής και Ολιστικής Ιατρικής «Κύκλος» ήταν σχετικά με τα μείζονος σημασίας θέματα που παρουσιάστηκαν από την εισηγήτρια Σοφία Δούμα (Μαία, Εκπαιδευτικός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος IBCLC, Certified Birthlight™ Perinatal Yoga Instructor).

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου έγινε αναλυτική ενημέρωση και επίδειξη τεχνικών για ζητήματα όπως περιποίηση τραύματος και αιμορραγίας, χτυπήματα στο κεφάλι, ρινορραγία, πνιγμονή, εγκαύματα, πνιγμός, πυρετός κ.ά.

Από το κοινό υπεβλήθησαν ερωτήσεις και δόθηκαν τεκμηριωμένες απαντήσεις, ενώ στη συνέχεια άτομα από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο ανέβηκαν στη σκηνή και εφάρμοσαν τις τεχνικές που παρακολούθησαν. Σε όλους τους συμμετέχοντες χορηγήθηκε βεβαίωση παρακολούθησης του σεμιναρίου.

Αναφερόμενος στο σεμινάριο, ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε:
«Σεμινάρια όπως το σημερινό έχουν μεγάλη σημασία για όλους εμάς, τους νέους γονείς, είναι εξαιρετικά χρήσιμα, απαντούν στις αγωνίες μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους επιστήμονες που συνδράμουν την προσπάθεια που κάνουμε στην πόλη μας, να ενημερώνουμε τους νέους γονείς και τους φροντιστές των παιδιών μας, υπεύθυνα και σύμφωνα με τα τελευταία παγκόσμια πρωτόκολλα πρώτων βοηθειών, γύρω από τόσο σημαντικά ζητήματα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Λένα Δεναξά για την άρτια διοργάνωση και αυτού του σεμιναρίου, προσπαθούμε να είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητά τους και την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας».

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν μαθήματα ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού στην πόλη

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ