Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

To υβριδικό Toyota Yaris σε έκδοση με 130 ίππους (τιμές)

Η Toyota Ελλάς δέχεται ήδη παραγγελίες για το ανανεωμένο Yaris, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται σύντομα στη χώρα μας. Η γκάμα του ιαπωνικού σουπερμίνι ενισχύεται με μία – πιο ισχυρή και πλούσια εξοπλισμένη – υβριδική έκδοση, την Hybrid 130. Φέρει το γνωστό βενζινοκινητήρα 1.5, όμως εξοπλίζεται με νέο κιβώτιο ταχυτήτων, ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα και βελτιωμένο λογισμικό. Παράλληλα με την αύξηση της ισχύος από τους 116 στους 130 ίππους, η ροπή ανεβαίνει από τα 141 στα 185 Nm.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, η παρουσία του νέου υβριδικού συστήματος γίνεται αισθητή κυρίως κατά τις προσπεράσεις, καθώς χρειάζονται 7,5 δευτερόλεπτα για την επιτάχυνση από τα 80 στα 120 χλμ/ώρα. Ο χρόνος για τη διαδικασία 0-100 χλμ/ώρα έχει επίσης μειωθεί κατά μισό δευτερόλεπτο και τώρα είναι 9,2 δευτερόλεπτα.

To νέο Toyota Yaris Hybrid 130

Η Toyota βελτίωσε το επίπεδο του στάνταρ εξοπλισμού ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που περιλαμβάνεται στο Yaris. Το σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί για να ανιχνεύει όχι μόνο άλλα αυτοκίνητα, αλλά επίσης μοτοσικλέτες, πεζούς και ποδηλάτες. Το Acceleration Suppression εμποδίζει τον οδηγό να επιταχύνει ξαφνικά όταν ανιχνεύσει ένα προπορευόμενο όχημα. Υπάρχει επίσης το νέο σύστημα διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης, το Emergency Driving Stop System. Σε περίπτωση που o οδηγός αποκοιμηθεί ή αρρωστήσει ενώ βρίσκεται σε αυτοκινητόδρομο, το σύστημα εκπέμπει μια προειδοποίηση. Εάν δεν υπάρξει αντίδραση, το αυτοκίνητο σταματά με ασφάλεια, ενεργοποιούνται τα αλάρμ και ξεκλειδώνουν οι πόρτες. Στο ανανεωμένο Toyota Yaris οι ενημερώσεις στο Safety Sense της Toyota μπορούν να γίνουν για πρώτη φορά Over The Air.

Το εσωτερικό του Toyota Yaris

Το Toyota Yaris του 2023 εφοδιάζεται με νέο σύστημα infotainment, με οθόνη 9 ή 10,5 ιντσών και ασύρματη λειτουργία Apple CarPlay και Android Auto. Το μέγεθος της οθόνης του πίνακα οργάνων είναι 7 ή 12,3 ιντσών. Οι τιμές του Yaris Hybrid 130 αρχίζουν από τα 27.150 ευρώ για το επίπεδο εξοπλισμού C-HIC. H έκδοση με τη διχρωμία του αμαξώματος CHIC B-TONE κοστίζει 27.650 ευρώ, η Yaris GR Sport 29.720 ευρώ, η Yaris GR Sport BITONE 30.220 ευρώ και η Yaris Premiere Edition 29.720 ευρώ. Η τελευταία διατίθεται με το αποκλειστικό χρώμα Neptune Blue με μαύρη οροφή, ζάντες 17 ιντσών και ασορτί μπλε ραφές και πινελιές στην καμπίνα. Το Yaris παραμένει διαθέσιμο και στην υβριδική έκδοση με τους 116 ίππους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ