Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Οι Βησσαριωνιστές επιτίθενται και πάλι

Γράφει ο Γιώργος Ν. Παπαθανασόπουλος Δημοσιογράφος-Δημοσιολόγος

Οι οπαδοί του Βησσαρίωνα επιτίθενται και πάλι στις ηµέρες µας. Είναι όσοι ακολουθούν τον αρνητή της ιδιοπροσωπίας των Ελλήνων καρδινάλιο της Παποσύνης Βησσαρίωνα για να έχουν την εύνοια και τις επευφηµίες των ηγετών της ∆ύσης ή και για να αποκτήσουν, όπως εκείνος, προσωπικά οφέλη από τη στάση τους. Είναι επίσης όσοι Έλληνες έχουν έναν άκριτο ιδεολογικό θαυµασµό και προσανατολισµό προς την ∆ύση και σε ό, τι Αυτή προβάλλει, µη γνωρίζοντας, ή λησµονώντας, ή απορρίπτοντας τον πολιτισµό των προγόνων τους. Σε αυτή την κατάσταση της ιδεολογικής επίθεσης που δεχόµαστε οι Έλληνες απαιτείται, όπως πάντα έως σήµερα, σταθερή και αδιαπραγµάτευτη αντίσταση, µε όπλα την Πίστη µας στην Ορθοδοξία και την Αγάπη µας προς την Πατρίδα και τις Παραδόσεις της.

Οι επιθέσεις κατά της ιδιοπροσωπίας µας των ισχυρών της ∆ύσης υπήρξαν σε κάθε εποχή, έως και σήµερα. Από το 1054, µε το µεγάλο σχίσµα, αρχίζει να καλλιεργείται το µίσος και να πραγµατοποιούνται επιθέσεις κατά των ανυπότακτων Ελλήνων. Απολύτως επιγραµµατικά θυµίζουµε την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Φράγκους το 1204, την σε βάρος των Ελλήνων µέχρις εξευτελισµού καταπίεση στη Σύνοδο Φεράρας – Φλορεντίας από τον Πάπα προκειµένου να αποδεχθούν την υποταγή τους σε αυτόν, την σφοδρή επίθεση εκδυτικισµού των Ελλήνων εκ µέρους των παπικών κληρικών και λαϊκών κατά τη διάρκεια της Φραγκοκρατίας, ιδιαίτερα στα νησιά του Ιονίου πελάγους, αλλά και του Αιγαίου, την εκ µέρους της αντίθεης και αντιεκκλησιαστικής γαλλικής επανάστασης και του Ναπολέοντα καταπίεση και επιχείρηση επιβολής αθέου καθεστώτος στα Ιόνια νησιά όταν τα κατέλαβαν, την καταπίεση και την ταπεινωτική σε βάρος των Ελλήνων κατά την διάρκεια της Επανάστασης του 1821 συµπεριφορά των τότε Μεγάλων ∆υνάµεων, συµπεριφορά που συνεχίζεται έως στις ηµέρες µας. Όλες οι επιθέσεις αυτές εναντίον της ταυτότητάς µας απέτυχαν λόγω της γενναιότητας και της αυτοθυσίας των προγόνων µας.

Σήµερα οι οπαδοί του άθεου, ηδονιστικού και ατοµικιστικού τρόπου ζωής επιχειρούν να καταστρέψουν την ιδιοπροσωπία µας ως Ελλήνων ξεριζώνοντας από τις ψυχές µας την Ορθοδοξία και διαστρέφοντας βασικούς πυλώνες της ύπαρξής µας, όπως είναι η οικογένεια. Οι Βησσαριωνιστές επιχειρούν να κάµουν πράξη ό, τι πιο παρακµιακό παράγει η ∆ύση και βεβαίως χειροκροτούνται από κάποιους ηγέτες της, γιατί η Ελλάδα γίνεται η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που δέχεται τον γάµο των οµοφυλοφίλων και εισήλθε στην οµάδα των «προοδευτικών» κρατών. Το νεοφιλελεύθερο περιοδικό «Εκόνοµιστ», που εκφράζει την παγκοσµιοποίηση και τη νέα εποχή, ονόµασε την Ελλάδα «χώρα της χρονιάς 2023»…Είναι το ίδιο περιοδικό που το 2013 είχε επιλέξει ως «χώρα της χρονιάς» την Παραγουάη, «για τη νοµιµοποίηση της ψυχαγωγικής µαριχουάνας και του γάµου οµοφυλοφίλων»… Η κυβέρνηση και η πλειοψηφία των βουλευτών έβαλαν πάνω από τη θέληση του λαού και την ελληνορθόδοξη παράδοσή του το χειροκρότηµα των ξένων ισχυρών λόµπις.

Τα επιχειρήµατα που γράφτηκαν και ακούστηκαν υπέρ του «γάµου» των οµοφυλοφίλων πρέπει να συγκεντρωθούν και να αποτελέσουν βιβλίο τραγικών στο υπόβαθρό τους ανεκδότων. Είναι ανέκδοτο ως θέµα η επιχειρηµατολογία ότι ο ήλιος ανατέλλει από τη δύση…Ακόµη και θεωρούµενοι σοβαροί πολιτικοί και δηµοσιογράφοι δέχθηκαν να εκτεθούν, προκειµένου να υποστηρίξουν ως λογικό το απολύτως παράλογο βιολογικά του πράγµατος.

Πολιτικοί εξετέθησαν, γιατί ενώ είχαν αρνητική άποψη έναντι του Νοµοσχεδίου, µετά από συζήτηση στην οποία εκλήθησαν άλλαξαν γνώµη… ∆ηµοσιογράφοι χωρίς αιδώ αναπλήρωσαν την αδυναµία ευρέσεως επιχειρηµάτων µε ύβρεις εναντίον όσων υποστηρίζουν ότι ένας είναι ο γάµος και αυτός είναι µεταξύ ανδρός και γυναικός.

Ήταν θλιβερή η εικόνα της σχεδόν άδειας αίθουσας της Βουλής κατά τη συζήτηση του Νοµοσχεδίου για τον «γάµο» των οµοφυλοφίλων. Απόντες και οι πλείστοι των βουλευτών της Ν∆, που σε λίγες ώρες θα ψήφιζαν υπέρ του Νοµοσχεδίου (Ν/Σ). Άδεια και τα υπουργικά έδρανα, µε µόνο καθήµενο σε αυτά τον υποστηρικτή του εν λόγω Ν/Σ, αρµόδιο υπουργό. Θλιβερή η εικόνα της Προέδρου της ∆ηµοκρατίας να γλεντάει την ψήφιση του Νοµοσχεδίου, ερχόµενη σε αντίθεση µε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, των αντίθετων µε το ψηφισθέν Νοµοσχέδιο. Θλιβερή και η εικόνα όσων βουλευτών απέσχον της ψηφοφορίας. Έδειξαν ότι δεν είχαν το θάρρος να εκφράσουν µε την ψήφο τους την βούλησή τους. Είναι σωστή η άποψη του πολιτικού επιστήµονα Λευτέρη Κουσούλη, πως το σωστό σε µια ζωντανή και µαχόµενη δηµοκρατία είναι όσοι βουλευτές απέχουν ψηφοφορίας να κηρύσσονται έκπτωτοι του αξιώµατός τους.

Είναι µέσα στην παθολογία της πολιτικής εξουσίας και του ιδεολογικού εποικοδοµήµατος της χώρας µας το ότι ενώ η µεγάλη πλειονοψηφία του λαού είναι εναντίον του ψηφισθέντος Ν/Σ, δεν είχε και δεν έχει τη δυνατότητα να διατυπώσει την άποψή της, παρά περιθωριακά και σε ελάχιστες περιπτώσεις. Αυτό γιατί αντίθετα προς τον λαό στο επίπεδο των ΜΜΕ υπήρξε σχεδόν µία φωνή και αυτή ήταν υπέρ του Ν/Σ. Αυτή η οµόφωνη πληροφόρηση, δεν αποτελεί άποψη, είναι προπαγάνδα. ∆εν υπήρξαν επίσης σοβαρές δηµοσκοπήσεις µε το σαφές ερώτηµα αν ο λαός είναι υπέρ ή κατά του γάµου των οµοφυλοφίλων και αν αυτόν τον θεωρούν ίδιο µε έναν φυσιολογικό γάµο.

Η µη δυνατότητα έκφρασης της βούλησης των Ελλήνων, η καταιγιστική προπαγάνδα και οι συζητήσεις των βουλευτών µε τον πρωθυπουργό τον βοήθησαν ο «γάµος» των οµοφυλοφίλων να είναι σήµερα Νόµος του Κράτους…

Οι προσεχείς ευρωεκλογές θα δείξουν τα αντανακλαστικά του λαού σε αυτή την απόφαση του κ. Μητσοτάκη.

Με την ψήφιση του «γάµου» των οµοφυλοφίλων οι Έλληνες εισήλθαµε σε µια πολύ δύσκολη περίοδο για την ύπαρξή µας, που ουδείς µπορεί να προβλέψει πώς θα βγούµε από αυτήν. Είναι η πρώτη φορά από το 1828, που η κρατική εξουσία, την οποία µάλιστα ψήφισαν συντηρητικοί και φιλελεύθεροι πολίτες, προχωρεί σε ένα µέτρο σε βάρος της ταυτότητας της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ο Νόµος αυτός είναι για τον Ελληνισµό πολύ χειρότερος από όλους όσοι ψηφίστηκαν επί κυβερνήσεων Α. Παπανδρέου και Κ. Σηµίτη. Ανεξάρτητα από τα όσα θα µας συµβούν η παρούσα Κυβέρνηση θα µείνει στην ιστορία ως αυτή που επιχειρεί να κτυπήσει καίρια την οικογένεια και γενικά τα ήθη και τα έθιµα των Ελλήνων, όπως ο Αλ. Τσίπρας θα µείνει στην Ιστορία για τη Συµφωνία των Πρεσπών…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ