Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Στην Ελλάδα το νέο ΜΙΝΙ Countryman (τιμές)

Το ΜΙΝΙ Countryman τρίτης γενιάς βρίσκεται στην Ελλάδα, αποτελώντας μία πολυτελή πρόταση στην κατηγορία των compact SUV. Με το μήκος του να φθάνει τα 4,43 μέτρα, είναι το μεγαλύτερο σε διαστάσεις μοντέλο στην ιστορία της βρετανικής μάρκας. Για όσους αρέσκονται σε εκτός δρόμου διαδρομές, η απόσταση από το έδαφος των 20,2 εκατοστών προσφέρει αυξημένες δυνατότητες, όπως επίσης η τετρακίνηση που εξοπλίζει τις εκδόσεις ALL4. Το νέο MINI Countryman C διατίθεται με ζάντες ελαφρού κράματος σε διάφορα σχέδια και διάμετρο από 17 έως 21 ίντσες.

Το εσωτερικό του νέου MINI Countryman

Το εσωτερικό του νέου Countryman είναι αρκετά ευρύχωρο, με αρκετές δυνατότητες διαμόρφωσης. Η πλάτη των τριών πίσω καθισμάτων μπορεί να ρυθμιστεί σε έξι θέσεις με γωνία έως και 12° μοίρες. Το πίσω κάθισμα, το οποίο μπορεί να μετακινηθεί κατά τον διαμήκη άξονα σε μια διαδρομή έως και 13 εκατ., δημιουργεί πρόσθετο χώρο για τα πόδια στο πίσω μέρος ή ακόμη περισσότερο χώρο φόρτωσης. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 450 λίτρα, ενώ όταν αναδιπλωθούν τα πίσω καθίσματα φθάνει τα 1460 λίτρα. Από το λιτό ταμπλό απουσιάζει ο πίνακας οργάνων, με το ρόλο να αναλαμβάνει είτε το προαιρετικό head-up display είτε η στρογγυλή οθόνη OLED διαμέτρου 240 χιλ. Εξαιρετικής ευκρίνειας και με κορυφαία γραφικά, προσφέρει στον οδηγό και το συνοδηγό κάθε πληροφορία σχετικά με τα συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Το νέο MINI Countryman

Σε διαδρομές της ανατολικής Αττικής διαπιστώσαμε την εξαιρετική ποιότητα κύλισης του νέου ΜΙΝΙ, οδηγώντας τη βασική έκδοση Countryman C. Εφοδιάζεται με τον 1.5 βενζίνης ισχύος 170 ίππων και ροπής 280 Nm, με την κίνηση να περνά στους εμπρός τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Ο κινητήρας ενισχύεται από ήπιο υβριδικό σύστημα 48V, με όφελος στις επιδόσεις και στην κατανάλωση (6,1-6,5 λίτρα ανά 100 χλμ. σε μεικτό κύκλο). Η επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ/ώρα διαρκεί 8,3 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 212 χλμ/ώρα. Η γκάμα του νέου Countryman περιλαμβάνει επίσης την έκδοση πετρελαίου 163 ίππων, την τετρακίνητη βενζίνης S ALL4 με 218 ίππους και την κορυφαία JCW με 301 ίππους. Μέσα στους επόμενους μήνες θα αφιχθούν οι δύο ηλεκτρικές εκδόσεις του Countryman, με 204 ίππους και 313 ίππους. Οι τιμές αρχίζουν από τα 34.500 ευρώ για το Countryman C και από τα 43.950 ευρώ για το ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο δικαιούται επιδότηση 8.000 ευρώ μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ