Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Καθαρισμός και ανακύκλωση στην θαλάσσια περιοχή του Δήμου

Ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος με τον καθαρισμό της θάλασσας από παλιά εγκαταλελειμμένα δίχτυα που αποτελούν, εκτός από ρύπανση και κίνδυνο για τους λουόμενους, καθώς και την ανακύκλωση στην οποία πάνε αυτά τα πλαστικά δίχτυα, υλοποιεί σε συνεργασία με την BlueCycle, ο Δήμος της Γλυφάδας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας, η θαλάσσια περιοχή της Γλυφάδας απαλλάσσεται από τα ρυπογόνα και επικίνδυνα αλιευτικά σκουπίδια, όπως τα παλιά δίχτυα των ψαράδων τα οποία συλλέγονται και πηγαίνουν για ανακύκλωση.

Παράλληλα, μέλη φορέων και εθελοντές που μετέχουν του έργου καθαρισμού, βρίσκουν και απομακρύνουν μεγάλες ποσότητες και άλλων απορριμμάτων, από παιχνίδια, ως τραπέζια και είδη οικιακής χρήσης, υπό την καθοδήγηση των στελεχών του Δήμου και της εταιρείας BlueCycle που δραστηριοποιείται στην «γαλάζια και κυκλική οικονομία».

Σημείο συγκέντρωσης των απορριμμάτων είναι το αλιευτικό καταφύγιο που πήρε ξανά ζωή, αφού τέθηκε και πάλι σε λειτουργία παρουσία του δημάρχου Γ. Παπανικολάου, στελεχών της διοικούσας Αρχής της πόλης, εκπροσώπων των αλιέων, καθώς και της ιδρύτριας και επικεφαλής της BlueCycle Σουζάνας Λασκαρίδη.

Να σημειωθεί ότι το σημείο συλλογής στον Δήμο Γλυφάδας προστίθεται στο ήδη ταχύτατα αναπτυσσόμενο Πανελλήνιο δίκτυο συλλογής αλιευτικού και ναυτιλιακού εξοπλισμού, που λειτουργεί ήδη σε όλη τη χώρα και αριθμεί 38 σημεία.

Όπως είπε ο Γ. Παπανικολάου: «Ήταν ένα ζήτημα που μας απασχολούσε πολύ και χαιρόμαστε που βρίσκει τη λύση του με αυτή τη σύμπραξη του Δήμου μας με τη BlueCycle».

Από την πλευρά της η κα. Η κ. Σ. Λασκαρίδη, επεσήμανε την αξία και τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο της προσφοράς, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποτελεσματικότητα της συνεργασίας με την δημοτική Αρχή, τους φορείς και τους εθελοντές που αγωνίζονται για κοινό σκοπό.

Διαβάστε επίσης: Κάμερες – “πυροσβέστες” για την προστασία του Υμηττού

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ