Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Προχωράει η αποκατάσταση των εγκαταστάσεων στον Κουταλά

Υπεγράφη το Μνημόνιο Συνεργασίας, μεταξύ του Δημάρχου Βύρωνα Γρηγόρη Κατωπόδη και του Προέδρου της Φιλοδασικής Ένωσης Αθηνών (ΦΕΑ), Γιώργου Μελά, με το οποίο η Ενωση αποδέχθηκε τη δωρεά της Μελέτης Ανάπλασης του Κουταλά, που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία και δαπάνη του Δήμου Βύρωνα.

Το επόμενο βήμα είναι η Φιλοδασική Ένωση Αθηνών να διαβιβάσει τη μελέτη προς έγκριση από το Δασαρχείο Πεντέλης.

Η εξέλιξη αυτή είναι ένα ακόμα σημαντικό βήμα για τη συντήρηση και αποκατάσταση του Χώρου Δασικής Αναψυχής του Κουταλά, που έως τώρα δεν μπορούσε να γίνει από τον Δήμο Βύρωνα, καθώς δεν έχει την ευθύνη των εγκαταστάσεων που υπάρχουν εκεί από παλιά.

Λίγα λόγια για τον δασικό χώρο στον Κουταλά

Εδώ και πολλές δεκαετίες στα διοικητικά όρια του Δήμου Βύρωνα και εντός της παραχωρημένης κατά χρήση έκτασης στην Φιλοδασική Ένωση Αθηνών, στη θέση «Κουταλάς», είχε διαμορφωθεί χώρος υπαίθριας δασικής αναψυχής από την Δ/νση Αναδασώσεων του τότε Υπουργείου Γεωργίας, ο οποίος περιλάμβανε 4 γήπεδα, πολλούς τραπεζο-πάγκους για υπαίθριο γεύμα και πρότυπα -για την εποχή τους- όργανα παιχνιδιού.

Ωστόσο, ο χώρος, πλέον δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών. Τα γήπεδα που είχαν κατασκευαστεί χρήζουν συντήρησης, οι τραπεζόπαγκοι, είτε έχουν καταστραφεί, είτε έχουν φθαρεί σε σημείο που απαιτείται η αντικατάστασή τους. Το λυόμενο αναψυκτήριο έχει κριθεί κατεδαφιστέο και πρέπει να απομακρυνθεί, ενώ τα όργανα που υπήρχαν για δημιουργία παιδότοπου έχουν καταστραφεί.

Διαβάστε επίσης: Γιορτή με street art για την ασφαλή μετακίνηση μαθητών

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ