Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Πάταξη της εγκληματικότητας απαιτούν οι πολίτες – Συνάντηση Ν. Χαρδαλιά με δημάρχους Δυτικής Αττικής

Η γνώμη των κατοίκων κάθε περιοχής θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων σχετικά με τα έργα που δρομολογηθούν από την Περιφέρεια Αττικής.

Αυτό είπε μεταξύ άλλων ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στους δημάρχους της Δυτικής Αττικής και του Δυτικού Τομέα, με τους οποίους συναντήθηκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πολύ σημαντικός παράγοντας θα είναι η ιεράρχηση των έργων από τους ίδιους τους κατοίκους κάθε περιοχής, η οποία προκύπτει από ποιοτικές έρευνες που υλοποιούνται για το σκοπό αυτό.

Ενδεικτικά, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης ανέφερε προβλήματα που έχουν εντοπίσει οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής και του Δυτικού Τομέα που σχετίζονται με την αστυνόμευση, την εγκληματικότητα, την κατάσταση του αποχετευτικού δικτύου, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τα αδέσποτα ζώα.

«Θα πρέπει να εξορθολογήσουμε τις ανάγκες, να βρούμε εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία για να ξεμπλοκάρουν τα έργα που έρχονται από το παρελθόν και να χρηματοδοτήσουμε καινούργια, απαιτώντας παράλληλα να τηρούνται οι κανόνες διαφάνειας για να μπορούμε να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι τρόποι με τους οποίους η Περιφέρεια θα συνεργαστεί στενά και με τους 66 δήμους.

Μεγάλο ρόλο στην επικοινωνία της Περιφέρειας με τους Δήμους της Αττικής θα παίξει το Παρατηρητήριο, μία νέα δομή που θα εισάγει η νέα Περιφερειακή Αρχή. Πρόκειται για έναν επιχειρησιακό χάρτη στον οποίο θα καταγράφονται όλα τα έργα με χρονοδιαγράμματα και χρηματοδοτικά εργαλεία, έτσι ώστε να υπάρχει μία συνολική εικόνα, προκειμένου να πάψει το φαινόμενο των αποσπασματικών λύσεων σε έργα μεγάλης σημασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι Ασπροπύργου Ηλίας Ιωάννης, Μάνδρας-Ειδυλλίας Δρίκος Αρμόδιος, Μεγαρέων Μαργέτης Παναγιώτης, Φυλής Παππούς Χρήστος, Αγίας Βαρβάρας Μίχος Λάμπρος, Αγίων Αναργύρων-Καματερού Τσίρμπας Γεώργιος-Σταύρος, Αιγάλεω Σκλαβούνος Λάμπρος, Ιλίου Αλεβίζου-Κουκουβίνου Ανδριάνα, Περιστερίου Παχατουρίδης Ανδρέας, Πετρούπολης Σίμος Ευάγγελος και Χαϊδαρίου Σελέκος Μιχαήλ.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ: Έκτακτα 26,9 εκατ. € στους Δήμους για αντιμετώπιση/αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ