Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Άνδρας έχασε τη ζωή του ενώ διέμενε σε χώρο του Δήμου – Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητεί ο Στ. Ψυρρόπουλος

Την απώλεια της ζωής ενός πρώην συμβασιούχου υπαλλήλου του Δήμου Ηλιούπολης, με σοβαρά προβλήματα υγείας, σε χώρο που του είχε παραχωρηθεί χωρίς σχετική άδεια, καταγγέλλει ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, Στάθης Ψυρρόπουλος. Όπως επισημαίνει, ο άνθρωπος, που έπασχε από διαβήτη, «έχασε τη ζωή του υπό απροσδιόριστες συνθήκες». Ο κ. Ψυρρόπουλος κάνει λόγο για ποινικές ευθύνες που θα αναζητηθούν, και ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών.

«Απ’ ότι μαθαίνουμε από υπαλλήλους που γνώριζαν την κατάσταση, ο συγκεκριμένος άνθρωπος έπασχε από διαβήτη και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας που δεν πτόησαν απ’ ότι φαίνεται τον μηχανισμό του Δήμου, τις κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης μας, ούτε τις υγειονομικές υπηρεσίες», αναφέρει ο νέος δήμαρχος, και προσθέτει: «Αυτό το τόσο σοβαρό περιστατικό, προφανώς αναδεικνύει τον τρόπο λειτουργίας της απερχόμενης διοίκησης του Δήμου και την κατάρρευση του κοινωνικού μηχανισμού, αλλά και την έλλειψη διαδικασιών που διασφαλίζουν την σωστή και εύρυθμη λειτουργία και την προστασία της ανθρώπινης ζωής».

Ο κ. Ψυρρόπουλος θέτει σειρά ερωτημάτων τα οποία, δεσμεύεται, ότι θα διερευνηθούν από τη νέα διοίκηση αμέσως μόλις αναλάβει.

Ειδικότερα, ρωτά:

  • Γιατί επέτρεψε η νυν διοίκηση του Δήμου την εγκατάσταση ενός ανθρώπου που αντιμετώπιζε τόσο σημαντικά προβλήματα υγείας σε χώρο του Δήμου;
  • Ποιες ήταν οι συνθήκες του χώρου στον οποίο διέμενε ο άτυχος συμπολίτης μας;
  • Γιατί δεν ειδοποιήθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες;
  • Ειδοποιήθηκαν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ηλιούπολης;
  • Αυτός ο άνθρωπος πραγματικά πληρωνόταν για εργασίες που έκανε στο Γκαράζ του Δήμου;
  • Ποιος μπορεί να αποφασίζει ή να αποκτά αυθαίρετη δικαιοδοσία για να οικειοποιείται χώρους του Δήμου και να τους διαθέτει κατά το δοκούν;
  • Εάν είχε απευθυνθεί ο Δήμος στις αρμόδιες υπηρεσίες, μήπως θα μπορούσε να αποφευχθεί ο θάνατος του συμπολίτη μας;

Διαβάστε επίσης: Καταγγελίες για την καθαριότητα στην πόλη

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ