Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Επίσκεψη Σακελλαροπούλου στην FIBA – Στο ΣΕΦ ο τελικός του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, βρέθηκε στην Λωζάνη όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και τον γενικό γραμματέα της FIBA, Ανδρέα Ζαγκλή, ενώ μετά την συνάντησή τους ανακοινώθηκε επίσημα πως το στάδιο «Ειρήνης και Φιλίας» στον Πειραιά θα είναι η έδρα του Ευρωμπάσκετ Γυναικών 2025 στην Ελλάδα.

Αρχικά Κ. Σακελλαροπούλου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ για την πορεία προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο.

«Στις συζητήσεις τους αναγνώρισαν τους ισχυρούς δεσμούς μεταξύ της ΔΟΕ και της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου ξεκίνησαν οι αρχαίοι Ολυμπιακοί Αγώνες για πρώτη φορά το 776 π.Χ. », αναφέρει η ιστοσελίδα της ΔΟΕ και συνεχίζει: «Ο Τ. Μπαχ και η Κ. Σακελλαροπούλου συζήτησαν για την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση και τον αντίκτυπο που έχει στον αθλητισμό. Στο πλαίσιο αυτό, και οι δύο ηγέτες τόνισαν την ειρηνευτική αποστολή των Ολυμπιακών Αγώνων, που είναι να ενώσει τον κόσμο σε ειρηνικό ανταγωνισμό. Πριν από λίγες ημέρες, η Ελλάδα ψήφισε μαζί με τη συντριπτική πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (UNGA) την έγκριση του Ψηφίσματος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπέγραψε τη «Χρυσή Βίβλο» της ΔΟΕ και δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα να επισκέπτομαι τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή εδώ στη Λωζάνη. Το ιδανικό του Ολυμπισμού, που έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Ελλάδα, αντανακλά τις αξίες της αριστείας, της φιλίας και του σεβασμού, που εξακολουθούν να είναι επίκαιρες σήμερα.

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη στο Ολυμπιακό Μουσείο, στο Quai d’ Ouchy, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λωζάννης Grégoire Junod.

Μπασκετικός πόλος έλξης το ΣΕΦ

Εν συνεχεία, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στα γραφεία και το μουσείο της FIBA από τον γενικό γραμματέα Ανδρέα Ζαγκλή, μαζί με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (EOK) Βαγγέλη Λιόλιο.

«Η επιλογή του Πειραιά ως μία από τις διοργανώτριες πόλεις, μαζί με τη νέα μορφή του Ευρωμπάσκετ όπου τέσσερις πόλεις φιλοξενούν τους τέσσερις ομίλους, δίνει στην ίδια τη διοργάνωση και στους αθλητές μας την ιδανική πλατφόρμα να διευρύνουν το αντίκτυπο και την επιρροή του μπάσκετ Γυναικών στην Ευρώπη. Είμαστε ενθουσιασμένοι που η κορυφαία μας διοργάνωση θα διεξαχθεί σε ένα ιστορικό γήπεδο», τόνισε εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Europe Καμίλ Νόβακ,.

Το 11.847 θέσεων γήπεδο, θα προσθέσει μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση στο βιογραφικό του, υποδεχόμενος μέρος του Ευρωμπάσκετ Γυναικών για πρώτη φορά, ενώ ένα χρόνο νωρίτερα θα φιλοξενήσει και ένα από τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά της FIBA.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΟΚ, το Ευρωμπάσκετ 2025 θα είναι το πρώτο που θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες, καθώς Τσεχία, Γερμανία, Ελλάδα και Ιταλία είναι συνδιοργανώτριες. Το Μπρνο στην Τσεχία, η Μπολόνια στην Ιταλία, το Αμβούργο στη Γερμανία θα είναι μαζί με τον Πειραιά οι τέσσερις πόλεις που θα αγκαλιάσουν το Ευρωμπάσκετ 2025.

Η διοργάνωση θα διεξαχθεί 18-29 Ιουνίου και οι τέσσερις διοργανώτριες χώρες έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκρισή τους. Οι υπόλοιπες 32 ομάδες θα διεκδικήσουν την πρόκρισή τους μέσα από την Προκριματική Φάση του Ευρωμπάσκετ 2025, που ήδη άρχισε και τα 12 τελευταία εισιτήρια στα τρία παράθυρα που διεξάγονται από το Νοέμβριο του 2023 ως τον Φεβρουάριο του 2025.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ