Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ford Explorer: Οι τιμές του ηλεκτρικού SUV

Ολοκληρώνοντας ένα επικό ταξίδι 30.000 χιλιομέτρων με την εξερευνήτρια Λέξι Άλφορντ στο τιμόνι του, το Ford Explorer πέρασε από 6 ηπείρους και 27 χώρες πριν επιστρέψει στη Νίκαια της Γαλλίας. Το τέλος της αποστολής σηματοδοτεί την έναρξη της εμπορικής πορείας του ηλεκτρικού SUV στην Ευρώπη, με την ελληνική αντιπροσωπεία να ανακοινώνει τις τιμές πώλησής του.

To εσωτερικό του Ford Explorer

Το compact αμάξωμα μήκους 4,46 μέτρων βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group. Το Explorer κατασκευάζεται στην Κολωνία και διατίθεται τόσο ως πισωκίνητο όσο και ως τετρακίνητο, σε δύο εκδόσεις μπαταρίας. Η μεγάλη προσφέρει αυτονομία που ξεπερνά τα 600 χλμ. στην έκδοση με το ένα ηλεκτρικό μοτέρ. Οι τιμές του στην Ελλάδα αρχίζουν από τα 43.700 ευρώ με την μικρή μπαταρία (35.700 ευρώ με την κρατική επιδότηση), έκδοση που θα είναι διαθέσιμη για παραγγελία αργότερα μέσα στο έτος. Άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία είναι το Explorer με την μεγάλη μπαταρία, από 48.700 ευρώ (40.700 ευρώ με την κρατική επιδότηση).

Με μπαταρία ωφέλιμης χωρητικότητας 77 kWh, το Explorer με την κίνηση στους πίσω τροχούς έχει ισχύ 286 ίππων και αυτονομία έως 602 χιλιόμετρα. Το τετρακίνητο μοντέλο έχει συνδυαστική ισχύ 340 ίππων και αυτονομία έως 566 χιλιόμετρα, από ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία (79 kWh). Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί αντίστοιχα 6,4 και 5,3 δευτερόλεπτα, ενώ και στις δύο περιπτώσεις η μέγιστη ταχύτητα φθάνει τα 180 χλμ/ώρα. Το ηλεκτρικό SUV της Ford έχει τη δυνατότητα ταχυφόρτισης έως 185 kW, με τη διαδικασία 10-80% να διαρκεί μόλις 26 λεπτά.

Κύρια χαρακτηριστικά στο εσωτερικό του Ford Explorer είναι οι πλούσιοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές αλλά και οι κορυφαίες δυνατότητες ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας. Το σύστημα SYNC Move περιλαμβάνει μία μεγάλη οθόνη αφής 15 ιντσών, η οποία μπορεί να μετακινηθεί σε γωνία 30 μοιρών. Στο βασικό εξοπλισμό υπάρχουν επίσης θερμαινόμενο τιμόνι και εμπρός καθίσματα, κάθισμα οδηγού με λειτουργία μασάζ και ασύρματη φόρτιση κινητού. Ο εξοπλισμός υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνει ημι-αυτόνομη οδήγηση αλλά και το Clear Exit Warning, το σύστημα που βοηθά στην αποφυγή των «περιστατικών από άνοιγμα πόρτας», τα οποία μπορεί να συμβούν όταν οι οδηγοί ανοίγουν τις πόρτες των οχημάτων τους χωρίς να αντιληφθούν ότι πλησιάζουν πεζοί, ποδήλατα ή μοτοσικλέτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ