Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Μετά το φεγγίτη έπεσε πόρτα σε νηπιαγωγείο του Υμηττού – Διαβεβαιώσεις ζητούν οι γονείς

Αφημένα στην τύχη τους είναι τα σχολεία του Δήμους Δάφνης Υμηττού. Περίπου τέσσερις μήνες μετά την πτώση φεγγίτη εντός της αίθουσας διδασκαλίας στο 7ο Νηπιαγωγείο Δάφνης, έπεσε ολόκληρη πόρτα στο 1ο Νηπιαγωγείο Υμηττού, εντός του σχολικού ωραρίου, τραυματίζοντας έναν εκπαιδευτικό στον ώμο.

«Δεν θέλουμε ούτε να διανοηθούμε τί θα είχε συμβεί αν η πόρτα είχε πέσει πάνω στο σώμα ενός νηπίου 4-5 ετών…», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Δάφνης Υμηττού.

«Το πιο εξοργιστικό όλων», συνεχίζει, «είναι ότι 20 ημέρες πριν το συμβάν της πτώσης της πόρτας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου σχολείου, είχε κάνει παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου έγινε απόπειρα καθησυχασμού των γονέων από τη νυν διοίκηση αναφορικά με τα θέματα επικινδυνότητας που έθεσαν. Μάλιστα, ο ίδιος ο Δήμαρχος επιστρατεύθηκε, επισκεπτόμενος το σχολείο για να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση. Το μπαλάκι πετάχτηκε για μία ακόμη φορά στην έκθεση της τεχνικής υπηρεσίας και η συζήτηση έληξε με το “θα ορίσουμε ένα ραντεβού”. Το ραντεβού δεν έγινε, αλλά η πόρτα έπεσε! Και επειδή το συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα διεκδικεί επαξίως τα πρωτεία ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα σχολεία του δήμου (ομολογουμένως υπάρχει έντονος συναγωνισμός), κάτι που σε όλα τα σχολικά συμβούλια υπογραμμίζεται και έχει αναδειχθεί επανειλημμένως με ανακοινώσεις και διαμαρτυρίες των οικείων συλλόγων, αναμένουμε άμεσα τις ενέργειες της διοίκησης και ζητάμε γραπτές διαβεβαιώσεις ότι στέλνουμε τα παιδιά μας σε ασφαλή σχολεία! Δικαιολογίες τέλος. Μιλάμε για την ασφάλεια και την υγεία του πολυτιμότερου όλων: των παιδιών μας. Αναλάβετε τις ευθύνες σας».

Διαβάστε επίσης: Κραυγή αγωνίας από γονείς για την κτιριακή κατάσταση των σχολείων

Ειδήσεις από Δάφνη και Υμηττό στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ