Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Προετοιμασία για τους ιστιοπλοϊκούς αγώνες στον Άλιμο

Σε ρυθμούς προετοιμασίας προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για να φιλοξενηθούν οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες Ιστιοπλοΐας που θα διεξαχθούν το 2024 έχει μπει ήδη ο Δήμος Αλίμου.

Την σημαντικότατη διοργάνωση του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Ολυμπιακής κατηγορίας ILCA 6 γυναικών και ILCA 7 ανδρών θα φιλοξενήσει ο Ν.Ο. Καλαμακίου το διάστημα 16-23 Φεβρουαρίου στη Νέα Μαρίνα Αλίμου όπου θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, δεδομένου ότι οι αγώνες θα αποτελέσουν και ευρωπαϊκή πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθεί στη χώρα μας Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πρόκρισης στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Για την ιστορία, είχε προηγηθεί το ΦΙΝΝ το 2019 στο Athens International Sailing Center, για την οποία η Ε.Ι.Ο. είχε αποσπάσει τα δημόσια συγχαρητήρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και της διεθνούς κλάσης.

Η ευρωπαϊκή κλάση Λέιζερ (η νέα EurILCA) ανέθεσε στον Ν.Ο. Καλαμακίου το πρωτάθλημα, διότι ο όμιλος έχει εμπειρία από μεγάλους διεθνείς αγώνες και η Ελλάδα έχει αποδείξει στην πράξη την υψηλή τεχνογνωσία που διαθέτει και προσφέρει στη διοργάνωση κορυφαίων αγώνων.

Η διεξαγωγή των αγώνων θα αποτελέσει ευκαιρία για περεταίρω προβολή του Δήμου  και της χώρας γενικότερα, ενώ εκτιμάται ότι θα αποφέρει σημαντικά και πολλαπλά οφέλη στην πόλη.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Διαβάστε: Κέντρο εθελοντών δοτών μυελού των οστών στον Άλιμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ