Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ντόμινο εξελίξεων με τα email στους απόδημους – Μετά τις παραιτήσεις κατατέθηκε η πρώτη αγωγή

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απόσυρση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, για τη γνωστή υπόθεση διαρροής προσωπικών δεδομένων αποδήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών, και την παραίτηση τόσο του γενικού γραμματέα του υπουργείου, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, όσο και του γραμματέα Αποδήμων της ΝΔ, Νίκου Θεοδωρόπουλου.

Αναφερόμενος στο κ. Σταυριανουδάκη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, είπε ότι «ανέλαβε την πολιτική ευθύνη και παραιτήθηκε αν και δεν έχει πλέον αυτά τα καθήκοντα, έχει άλλα καθήκοντα που δεν σχετίζονται με τους εκλογείς, ή οτιδήποτε σχετικό με τις εκλογές».

Πάντως, το θέμα αναμένεται να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς ήδη κατατέθηκε η πρώτη αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου. Την αγωγή καταθέτει κάτοικος της Ολλανδίας που είχε υποβάλει τα στοιχεία του για την εγγραφή του στον εκλογικό κατάλογο προκειμένου να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμά του στις εθνικές εκλογές.

Ο δρόμος για να ακολουθήσουν κι άλλες αγωγές άνοιξε μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι η διαρροή έγινε από συνεργάτη του κ. Σταυριανουδάκη προς τον κ. Θεοδωρόπουλο.

Διαβάστε επίσης: Παραπέμφθηκαν για να δικαστούν στο Αυτόφωρο οι 49 συλληφθέντες στο ΑΠΘ – Αλλες 3 συλλήψεις στου Ζωγράφου

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ