Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Στέλιου Κυμπουρόπουλου, Βασίλη Θώδα και Ευάγγελου Μπουρνούς στις κατασκηνώσεις με τους πρόσφυγες

Επίσκεψη στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, όπου φιλοξενούνται περισσότεροι από 30 ομογενείς από την Ουκρανία, πραγματοποίησε την Μεγάλη Τρίτη ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος, συνοδευόμενος από τους δημάρχους Ζωγράφου Βασίλη Θώδα και Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελο Μπουρνούς.

Ο κ. Κυμπουρόπουλος είχε την ευκαιρία να μοιράσει πασχαλινά δώρα στα παιδιά και να συνομιλήσει με τους φιλοξενούμενους, στους οποίους μετέφερε την αμέριστη υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Βρισκόμαστε σθεναρά κοντά σας για να αντιμετωπίσουμε αυτή την αδικία. Η Ευρώπη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουμε καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και την αδικία που διαπράττει ο Πούτιν απέναντι στην Ουκρανία. Στεκόμαστε δίπλα σας με όποια βοήθεια μπορεί να προσφέρει η Ε.Ε.», τόνισε.

Επίσης, αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό Πρέσβη στην Αθήνα Sergii Shutenko, ο οποίος αφού του περιέγραψε τη δραματική κατάσταση στην Ουκρανία, μετέφερε στον κ. Κυμπουρόπουλο τις ευχαριστίες του Ουκρανικού λαού για την βοήθεια της κυβέρνησης αλλά κυρίως για τη συγκινητική αλληλεγγύη των Ελλήνων προς τους συμπατριώτες τους.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση με τους Βασίλη Θώδα και Ευάγγελο Μπουρνούς, οι οποίοι ενημέρωσαν διεξοδικά τον κ. Κυμπουρόπουλο τόσο για τις ενέργειες που έχουν γίνει ώστε να διασφαλιστούν οι βέλτιστες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, όσο και για ζητήματα που έχουν προκύψει και πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο Δήμαρχος Ζωγράφου ενημέρωσε τον ευρωβουλευτή της ΝΔ για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τις τεχνικές βελτιώσεις που χρειάζονται αλλά και τα ζητήματα που προκύπτουν από τις αυξήσεις στην ενέργεια, ενώ ο δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου αναφέρθηκε στο ζήτημα της έλλειψης μεταφραστών, οι οποίοι θα βοηθήσουν τα παιδιά να παρακολουθήσουν καλύτερα τα μαθήματα τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο.

Τα παιδιά προσέφεραν στον κ. Κυμπουρόπουλο μια λαμπάδα, την οποία είχαν φιλοτεχνήσει μόνα τους, με ευχές για Καλή Ανάσταση, ενώ όλοι εξέφρασαν την ευαρέσκεια τους για τις συνθήκες φιλοξενίας και τις προσπάθειες των Δημοτικών Αρχών για τη σταδιακή ένταξη τους στην κοινωνική ζωή.

 

Διαβάστε επίσης: Στις 15 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 4ος Καποδιστριακός Δρόμος 2022 στην Πανεπιστημιούπολη

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ