Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Αντιδράσεις για την άδεια εργασιών στο Κέντρο Υψηλής Τάσης

Την αντίδραση συλλογικοτήτων της πόλης προκαλούν οι εργασίες στο χώρο γύρω από το Κέντρο Υψηλής Τάσης Ηλιούπολης, οι οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορούν στην υπογειοποίηση γραμμών για τις ανάγκες της επένδυσης στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο των καταγγελιών που έχουν γίνει, από μέλη της πρωτοβουλίας «Ανοικτό Κύκλωμα Ηλιούπολης», οι εργασίες αφορούν στην υπογειοποίηση γραμμών ηλεκτροδότησης που κατευθύνονται προς την επένδυση του Ελληνικού.

Να σημειωθεί ότι το ΚΥΤ έχει κηρυχθεί παράνομο 3 φορές με αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ καμία δημοτική Αρχή, έως σήμερα, δεν έχει δώσει άδεια για εργασίες στο χώρο της εγκατάστασης.

Παρά το γεγονός ότι από τον ΑΔΜΗΕ αναφέρεται πως οι συγκεκριμένες εργασίες δεν σχετίζονται με την αναβάθμιση του ΚΥΤ στα 400kV, κάτοικοι της περιοχής εμμένουν στις θέσεις τους τονίζοντας ότι δεν θα επιτρέψουν να γίνει κανενός είδους εργασία στο σημείο.

Τονίζουν δε ότι δεν θα ανεχθούν «… να πληρώσουν οι γειτονιές μας το τίμημα της ηλεκτροδότησης ή οποιασδήποτε άλλης επιβλαβούς δραστηριότητας ώστε να υποστηριχθεί η επένδυση του Ελληνικού».

Οι καταγγέλλοντες ζητούν:

  • Άμεση διακοπή των εργασιών έστω και τώρα μέχρι να διελευκανθεί ο ακριβής σκοπός του έργου.
  • Να δοθούν εξηγήσεις από τη δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης για την αδειοδότηση του έργου, ενώ εδώ και 2 χρόνια απορρίπτονταν οι αιτήσεις.
  • Να δοθούν εξηγήσεις από τη δημοτική Αρχή Αργυρούπολης- Ελληνικού σχετικά με την άμεση αδειοδότηση των έργων στην περιοχή της.
  • Την άμεση απομάκρυνση των εγκαταστάσεων του ΑΔΜΗΕ από τις γειτονιές και από τον Υμηττό.

Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, τα μέλη της πρωτοβουλίας έχουν αποφασίσει την έναρξη δράσεων και κινητοποίησεων, ενώ αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης Απριλίου, ζητώντας εξηγήσεις για το περιστατικό.

Διαβάστε επίσης: Κλειστό “μέχρι νεοτέρας” το συνεργείο του Δήμου – Σε ιδιωτικά συνεργεία τα οχήματα

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ