Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Σε κάθε γωνιά της χώρας έφτασαν οι κάδοι καρδιές

Ως την Ικαρία έφτασαν οι ειδικοί κάδοι συγκέντρωσης πλαστικών πωμάτων μπουκαλιών, σε σχήμα καρδιάς, τα οποία πρώτος τοποθέτησε ο Δήμος Αλίμου για να κεντρίσει το ενδιαφέρον των πολιτών και να συμμετέχουν στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης.

Η συλλογή καπακιών από πλαστικά μπουκάλια έχει γίνει πλέον αγαπημένη συνήθεια μικρών και μεγάλων και οι καθημερινά  γεμάτοι ειδικοί κάδοι φανερώνουν το ενδιαφέρον των πολιτών.

Μετά την εγκατάστασή τους από τον Δήμο του Αλίμου, και μέσω των social media, αρκετοί είναι οι δήμοι και οι φορείς που αποφάσισαν να τοποθετήσουν τέτοιες καρδιές σε πολυσύχναστα σημεία των πόλεων.

Μεταξύ αυτών, ενδιαφέρον φέρεται να έχει εκδηλώσει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, ενώ ο υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Γιώργος Παπατριανταφύλλου, τοποθέτησε μία έξω από τα γραφεία της παράταξης “ΑγαΠάμε την Πόλη μας τον Άγιο Δημήτριο“.

Να σημειωθεί ότι τα καπάκια που συγκεντρώνονται παραδίδονται στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών για την αγορά αμαξιδίων. Η αξία των πλαστικών πωμάτων δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη, δεδομένου ένας τόνος από αυτά αξίζουν από 180 ως 200 ευρώ… όσο δηλαδή η τιμή ενός αμαξιδίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ