Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Γ. Χατζηδάκης: Από το 2021 πιέζουμε για οδική ασφάλεια

Το θέμα της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της πόλης και ιδιαίτερα στα σημεία όπου παρατηρείται μεγάλη συχνότητα σοβαρών ατυχημάτων, απασχολεί τη Δημοτική Αρχή της Ηλιούπολης.

Ο δήμαρχος της περιοχής Γιώργος ΧατζηδάκηςΣύμφωνα με τον δήμαρχο Γιώργο Χατζηδάκη, εδώ και δύο χρόνια ο Δήμος έχει κρούσει τον “κώδωνα κινδύνου” για την ασφάλεια πεζών και οδηγών με επιστολές της σε όλους του αρμόδιους φορείς.

Αυτό προκύπτει από έγγραφα που έχει στείλει η διοίκηση του Γιώργου Χατζηδάκη για την επιτακτική ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων σε κομβικά σημεία της πόλης, όπου τα τροχαία είναι καθημερινό φαινόμενο.

Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή την αύξηση των σοβαρών τροχαίων περιστατικών που έχουν προκαλέσει και την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Ηλιούπολης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα τη λήψη μέτρων.

Παράλληλα ο απερχόμενος δήμαρχος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσίασε σειρά αιτημάτων του προς τις αρμόδιες Αρχές.

Οπως ανέφερε, ήδη από το 2021 είχε ζητήσει μάλιστα την παρέμβαση της Περιφέρειας στο σημείο, καθώς η οδική ασφάλεια στον συγκεκριμένο κόμβο είναι υπό την αρμοδιότητά της.

Το 2022, η Περιφέρεια ανταποκρινόμενη στα αιτήματα αυτά, προχώρησε το 2022 σε εργασίες με νέα οριζοντιογραφία στον εν λόγω κόμβο και ρύθμιση στους φωτεινούς σηματοδότες, χωρίς ωστόσο να λύσει το πρόβλημα.

Ακολούθως, ο Δήμος σε συνεργασία με την τροχαία ζήτησαν από την περιφέρεια τη διεξαγωγή νέας κυκλοφοριακής μελέτης, η οποία, έως σήμερα, δεν έχει προχωρήσει.

Να σημειωθεί ότι κατόπιν του επιτακτικού αιτήματος του νεοεκλεγέντος δημάρχου Στάθη Ψυρρόπουλου, να συζητηθεί το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Χατζηδάκης απαντά ότι θα υπάρξει σχετική συζήτηση προκειμένου να ενημερωθεί το Σώμα για τη νέα πρόταση – εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης: Στ. Ψυρρόπουλος: Ζητεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για τα τροχαία – Έστειλε επιστολή στον Χρ. Σταϊκούρα

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ