Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ανδρέας Ευθυμίου στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ για ΠΕΔΑ: «Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διαιρέσουμε»

Έλενα Φυντανίδου

«Η παράταξη με την οποία κατεβαίνουμε στις εκλογές της ΠΕΔΑ έχει καθαρά αυτοδιοικητικό προσανατολισμό», δηλώνει στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ο δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, ο οποίος θα δώσει μάχη διεκδικώντας την προεδρεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) στις εκλογές που διεξάγονται στις 2 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Ευθυμίου θα επιδιώξει να ηγηθεί της ΠΕΔΑ μέχρι το 2028 απέναντι στον σημερινό πρόεδρο, δήμαρχο Γαλατσίου, Γιώργο Μαρκόπουλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο υποψηφιότητες είναι εξαιρετικά δυναμικές. Άλλωστε τόσο ο κ. Ευθυμίου όσο και ο κ. Μαρκόπουλος έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Ευθυμίου εκλέγεται δήμαρχος Μοσχάτου Ταύρου από το 2010 και ο κ. Μαρκόπουλος δήμαρχος Γαλατσίου από το 2014.

Μιλώντας στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι διεκδικώντας την προεδρεία της ΠΕΔΑ δεν επιθυμεί ούτε να υποστηρίξει ούτε όμως και να πολεμήσει απαραίτητα την κυβέρνηση, αν δεν συντρέχει λόγος.

«Πολεμάμε για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης, των πολιτών, και θα διεκδικήσουμε τους απαιτούμενους πόρους για τη σωστή λειτουργία των Δήμων», είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα το τέλος ταφής απορριμμάτων η επιβολή του οποίου έχει ήδη δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στα οικονομικά των Δήμων. Επίσης, μίλησε για ζητήματα που αφορούν στην ανακύκλωση, στην ενέργεια, στην καταστατική θέση των αιρετών, αλλά και στην πρόσφατη απόφαση για την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων με διαδικασίες fast track. «Η κατάργηση Νομικών Προσώπων και Κοινωφελών Επιχειρήσεων έδιναν μια αυτονομία στους Δήμους. Όχι μόνο στον δικό μας. Σε πολλούς Δήμους. Και στη Νίκαια και στην Ξάνθη, όπου διεξάγεται κάθε χρόνο καρναβάλι σημαντικό για την πόλη. Με την απόφαση αυτή δημιουργείται ένα συγκεντρωτικό κράτος», είπε ο κ. Ευθυμίου και πρόσθεσε: «Όλα αυτά θέλουμε να διεκδικήσουμε σε συνεργασία με όλες τις παρατάξεις. Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διαιρέσουμε».

Διαβάστε επίσης: Υποψηφιότητα για την προεδρία της ΠΕΔΑ θα θέσει ο Ανδρέας Ευθυμίου

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση και το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ