Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νέος λειοτεμαχιστής ογκωδών απορριμμάτων στον Δήμο των 3Β

Tον πλέον σύγχρονο λειοτεμαχιστή ογκωδών απορριμμάτων και φυτικών καταλοίπων στην Ελλάδα προμηθεύτηκε ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μέσω ανοικτού διεθνούς διαγωνισμού με συνολικό κόστος 580.000 ευρώ.

Το μηχάνημα, συνολικού βάρους 24.600 κιλών, είναι φορητό και διαθέτει κινητήρα που συμμορφώνεται με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές εκπομπών.

Ήδη ο λειοτεμαχιστής έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί κανονικά στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου με ιδιαίτερα ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Τεμαχίζει, με χαμηλό κόστος, στο επιθυμητό και κατάλληλο μέγεθος τα ογκώδη απορρίμματα και τα φυτικά κατάλοιπα (κλαδέματα) που συλλέγονται από το Δήμο με αποτέλεσμα να μειώνεται, σε πολλές περιπτώσεις, κατά 50% το κόστος μεταφοράς και διάθεσης αυτών. Επιπλέον, με τη χρήση του μηχανήματος καθίσταται αποτελεσματικότερη η διαδικασία διαχείρισης των αποβλήτων και η ανάκτηση αξίας από αυτά (παραγωγή εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας), συμβάλλοντας στην κυκλική οικονομία.

Η προμήθεια του μηχανήματος έγινε στο πλαίσιο προγράμματος αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του στόλου οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου συνολικού ύψους άνω των 2 εκ. ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ