Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Δοκιμάσαμε το Peugeot 208 1.2 PureTech 100

 

To best seller της γαλλικής φίρμας κυριαρχεί στην αγορά, εκτοξεύοντας το μερίδιο αγοράς της Peugeot στα ύψη! Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Και οι λόγοι αυτής της επιτυχίας είναι πολλοί. Και κατ’ αρχήν η πολύ διαφορετική του εμφάνιση, σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Το οποίο ήταν επίσης στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, παρ’ όλα αυτά οι Γάλλοι ήθελαν κάτι ακόμα καλύτερο! Το νέο 208 βασίζεται στη νέα πλατφόρμα CMP (Common Modular Platform) του ομίλου PSA. Για πρώτη φορά μάλιστα προσφέρεται και σε έκδοση με ηλεκτροκινητήρα, ισχύος 136 ίππων, ενώ η γκάμα του περιλαμβάνει και μηχανικά σύνολα βενζίνης και πετρελαίου, όπως τα 1.2  PureTech 75, 100 και 130 και ο πετρελαίου 1.5  BlueHDi 100.

Ως προς τις εξωτερικές αλλαγές, το φουσκωμένο καπό και το σπόιλερ του προφυλακτήρα θυμίζουν την… αγωνιστική ιστορία της Peugeot. Στο πλάι, τα νεύρα που διατρέχουν τις πόρτες, σε συνδυασμό με τις αψίδες των φτερών, ομορφαίνουν το αμάξωμα. Πίσω, η έντονη κλίση του παρμπρίζ και η μεγάλη αεροτομή οροφής προσθέτουν σπορ χαρακτήρα, πάνω στη σχεδιαστική λογική που λανσαρίστηκε με το 3008. Στο εσωτερικό το ταμπλό εντυπωσιάζει, με υψηλή ποιότητα υλικών. Χωρίζεται σε τρία επίπεδα: Στο πάνω μέρος υπάρχει ο 3D πίνακας οργάνων των 10 ιντσών (στις εκδόσεις Allure και GT Line) και η οθόνη αφής των επίσης 10 ιντσών (ή 5 και 7 ιντσών ανάλογα την έκδοση).

Πάντα αξιόλογος ο γνώριμος 3κύλινδρος 1.2 PureTech. Λόγω της εναρμόνισής του με τις προδιαγραφές ρύπων Euro 6d, η ισχύς του έχει μειωθεί από τους 110 στους 100 PS, ενώ η εντυπωσιακή ροπή των 205 Nm από τις 1.750 rpm παραμένει αμετάβλητη. Συνολικά άριστη η οδική του συμπεριφορά, αφού είναι ευχάριστο, άνετο και ασφαλές, ενώ στην πόλη είναι ευέλικτο και εύκολο στους χειρισμούς. Η ανάρτηση ιδανική, αποσβένει κάθε οδική ανωμαλία, ενώ  ο χαμηλός θόρυβος κύλισης και η προσεγμένη ηχομόνωση συνδράμουν στην πολιτισμένη ατμόσφαιρα της καμπίνας. Οι τιμές, που ξεκινούν από τις 16.200 ευρώ, θεωρούνται πολύ καλές για όσα προσφέρει το νέο επίτευγμα της Peugeot.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ