Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

SOS εκπέμπει ο Γρηγόρης Κωνσταντέλος για τα απορρίμματα και το ρέμα Κόρμπι

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για δύο θέματα ζωτικής σημασίας, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της εμπλοκής που έχει παρουσιαστεί στις εργασίες για το ρέμα Κόρμπι, έκρουσε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος κάνοντας διετή απολογισμό του έργου του.

Αναφερόμενος στο ζήτημα των απορριμμάτων, που ταλανίζει όλη τη χώρα, κυρίως όμως την Αττική, τόνισε ότι ο χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων στη Φυλής έχει πεπερασμένο χρόνο ζωής. Όπως είπε, οι δήμοι δεν είναι ακόμη έτοιμοι στο κομμάτι της διαχείρισης, ανάκτησης και επανάχρησης υλικών, θα είναι όμως σύντομα. Δεσμεύτηκε δε, ότι μέχρι το τέλος του 2023 ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης «δεν θα έχει καμία εξάρτηση από τον ΕΔΣΝΑ στο θέμα των απορριμμάτων».

Ο κ. Κωνσταντέλλος επισήμανε ότι η παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη διαχείριση των απορριμμάτων δεν είναι εσφαλμένη. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «δεν μπορεί σε αυτό το ζήτημα να κάνει κουμάντο η Περιφέρεια. Η διαχείριση είναι τοπικό θέμα».

Ρέμα Κόρμπι

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο ρέμα Κόρμπι στη Βάρη, όπου στις πλημμύρες του 1993 «κόντεψε να πνιγεί κόσμος». Πρόκειται για ένα αντιπλημμυρικό έργο, μήκους 2,84 χλμ., από τη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου ως την παραλία της Βάρκιζας.

Όπως είπε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το έργο το οποίο είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ, λόγω της κλιματικής αλλαγής, έχει ολοκληρωθεί μόνο σε ποσοστό 10%. Οι εργασίες που ξεκίνησαν το 2018, κυρίως λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων, «πάγωσαν» μετά τη διαμάχη που ξέσπασε μεταξύ του αναδόχου και της Περιφέρειας.

«Αν δεν ήταν ο Δήμος, το έργο δεν θα είχε ξεκινήσει», δήλωσε ο κ. Κωνσταντέλλος, προσθέτοντας ότι «το έργο θα ολοκληρωθεί και η περιοχή θα βγει από τα σημερινά αδιέξοδα».

Διαβάστε επίσης: Προσφυγή του Δήμου 3Β στο ΣτΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ