Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Τα 4 Αόρατα Βασίλεια της Φύσης

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το αξιόλογο παιδικό βιβλίο «Τα 4 αόρατα Βασίλεια της Φύσης» της Μαρουσιώτισσας συγγραφέως Ευρυδίκης Σιγαλού.

Χωρίς εικονογράφηση αυτή τη φορά, η συγγραφέας περνά με ελευθερία στη νουβέλα και ο γραπτός της λόγος δημιουργεί ζωντανές εικόνες, στη φαντασία του κάθε παιδιού. Το βιβλίο, μας μιλάει για τα 4 στοιχεία του Πλανήτη μας: Τη Γη, τη Φωτιά, το Νερό και τον Αέρα. Ενώ είναι τέσσερα αδέλφια τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, το ένα δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το άλλο, και εμείς οι άνθρωποι δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς εκείνα.

Με τη δυνατή της πένα, η συγγραφέας περιγράφει τη ζωή και τις υποχρεώσεις όλων αυτών των αόρατων ηρώων που εργάζονται με νοιάξιμο, για να ζούμε όλοι εμείς στη Γη, με αρμονία. Ενώ, το κάθε στοιχείο της Φύσης για να λειτουργήσει, χρειάζεται απαραίτητα τους βοηθούς του, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στα 4 Αόρατα Βασίλεια.

Τελειώνοντας τη νουβέλα αισθανόμαστε με έναν γλυκό τρόπο,  πως τελικά ό,τι βιώνουμε ή ό,τι μας έχει χαριστεί για να ζήσουμε, είναι αποτέλεσμα Συλλογικότητας και Συμπαντικής Πρόνοιας.

Η Ευρυδίκη Σιγαλού ή Έφη, όπως την αποκαλούν οι φίλοι της, γεννήθηκε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Γράφει ποίηση, πεζογραφία, διδακτικά παραμύθια. Ζει στο Μαρούσι και είναι μητέρα δύο παιδιών.

Άλλα έργα της: «Η Κόρη του Γιαλού» (Μυθιστόρημα, εκδόσεις Λιβάνη, 2013), «Μια βασίλισσα αλλιώτικη από τις άλλες» (Παραμύθι, εκδόσεις Αλφάβητο Ζωής, σε εικονογράφηση Νικόλιας Χριστοδουλοπούλου, 2014), «Η ιστορία ενός φυτού» (Παραμύθι, εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Βελισσάριου Μπούρδου, 2016), «Η Μαρίτσα και ο Tony» (Παραμύθι, εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Βελισσάριου Μπούρδου, 2017), «Σαββατολουσμένη μου» (Ποίηση, εκδόσεις Μέθεξις, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, 2018), «Τα χρώματα του συναισθήματος» (Παραμύθι, εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Εύας Μαρίνας Κουβοπούλου, υπό την αιγίδα του Ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων, 2019), «Η ανικανοποίητη πέτρα» (Παραμύθι, εκδόσεις Μέθεξις, σε εικονογράφηση Αιμιλίας Πέτρου, 2020).

Έχει λάβει «Τιμητικό  Έπαινο»  για τη συμβολή της στον Πολιτισμό, μέσω του συγγραφικού της έργου (2018) από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και «Έπαινο» για την Προσφορά της και την αμέριστη στήριξή της στον Όμιλο (2019)

Το 2017 συμμετείχε στα συλλογικά έργα «Ανθολογία μικρού διηγήματος για τη νύχτα» (Εκδόσεις Κύμα, με το διήγημα «Καληνύχτα») και «Ιστορίες πάθους και μαγειρικής» (Εκδόσεις Κύμα, με το διήγημα «Γεμιστοί κολοκυθοανθοί»)

 

 

Εκδόσεις Μέθεξις

Συγγραφέας: Ευρυδίκη Σιγαλού

Σελίδες: 46

Τιμή: 10,00 ευρώ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ