Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
spot_img

Ταινίες της εβδομάδας: «Σμύρνη μου αγαπημένη», «The Matrix Resurrections», «Φεγγαρόσκονη» & «Gunda» (Βίντεο)

Η «ΑΜΑΡΥΣΙΑ», λίγα 24ωρα πριν τα Χριστούγενα, σας παρουσιάζει τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από σήμερα Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου στη «μεγάλη οθόνη».

Σμύρνη μου αγαπημένη – Smyrna my beloved

Είδος: Δράμα, Ιστορική

Χώρα: Ελλάδα (2021)

Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης

Παίζουν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου, Χρήστος Στέργιογλου, Νέδη Αντωνιάδου, Daphne Alexander, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou, Γιάννης Βογιατζής

H Φιλιώ Μπαλτατζή, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Διανομή: Tanweer

 

The Matrix Resurrections

Είδος: Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας (148΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Λάνα Γουατσόφσκι

Παίζουν: Κίανου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Κριστίνα Ρίτσι, Γιάχια Αμπντούλ-Μάτιν ΙΙ, Τζέντα Πίκετ Σμίθ, Τζέσικα Χένγουικ, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζόναθαν Γκροφ

Η πολυαναμενόμενη τέταρτη ταινία του πρωτοποριακού franchise που επαναπροσδιόρισε το είδος της Επιστημονικής Φαντασίας. Η νέα ταινία ενώνει ξανά τους αρχικούς πρωταγωνιστές Κιάνου Ριβς και Κάρι-Αν Μος στους εμβληματικούς ρόλους που έκαναν διάσημους, τον Νίο και την Τρίνιτι.

Διανομή: Tanweer

 

Φεγγαρόσκονη – Moonbound

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή (85΄)

Χώρα: Αυστρία (2021)

Σκηνοθεσία: Αλ Σαμάντι Αχαντί
Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Βασισμένο σε ένα από τα πιο δημοφιλή γερμανικά παιδικά βιβλία, το Moonbound αφηγείται την ιστορία του μικρού Πιτ, ο οποίος θα ξεκινήσει ένα μαγικό ταξίδι μαζί με άλλους δύο θεότρελους τύπους, ώστε να σώσει τη μικρή του αδερφή.

Διανομή: Tanweer

Gunda

Είδος: Ντοκιμαντέρ

Χώρα: Ηνωμένο Βασίλειο (2020)

Σκηνοθεσία: Βίκτορ Κοσακόφσκι
Ασπρόμαυρο, χωρίς διαλόγους ή μουσική, υπό τη συνοδεία μόνο των ήχων του περιβάλλοντος, το νέο ντοκιμαντέρ του δεξιοτέχνη Ρώσου σκηνοθέτη έρχεται να μας βυθίσει στην καθημερινότητα των ζώων μιας φάρμας και να μας υπενθυμίσει ότι, όπως εμείς, έτσι κι εκείνα, δεν είναι απλά «πρώτη ύλη», αλλά πλάσματα που ζουν κι αισθάνονται.

Διανομή: Ama Films

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ