Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ταινίες της εβδομάδας: «Scream», «Για πάντα κοντά σου», «Σχέδιο Διάσωσης», «Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό;» (Βίντεο)

Η «ΑΜΑΡΥΣΙΑ» σας παρουσιάζει τις ταινίες της νέας κινηματογραφικής εβδομάδας που μπορείτε να απολαύσετε από σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στη «μεγάλη οθόνη».

Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ – Enfant terrible

Είδος: Βιογραφική, Δράμα (134΄)

Χώρα: Γερμανία (2020)

Σκηνοθεσία: Όσκαρ Ρέλερ

Παίζουν: Όλιβερ Μασούτσι, Χάρι Πριντς, Κάτια Ρίμαν, Γιόχεν Σρουπ, Ερνταλ Γιάντιζ, Φρίντα-Λοβίσα Χαμάν, Ντεσιρέ Νικ, Αντρέ Χένικ, Ίβα Μάτες, Αλεξάντερ Σίαρ

Σύνοψη: Όταν το 1967 ο 22χρονος Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ αναλαμβάνει τη θεατρική σκηνή του Anti-Theatre του Μονάχου, κανείς δεν υποψιάζεται ότι αυτός ο αυθάδης τύπος θα γίνει ένας από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Γερμανούς σκηνοθέτες. Το πάθος και ο δυναμισμός του ελκύουν ένα τσούρμο αφοσιωμένων θαυμαστών. Σαν να το αισθάνεται ότι δεν έχει πολύ καιρό μπροστά του, γυρίζει μανιωδώς τη μια ταινία μετά την άλλη. Ταινίες του ανοίγουν στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, και λατρεύονται ή μισιούνται από κοινό, κριτικούς και συναδέλφους. Η οργή του μαζί με την βαθιά επιθυμία του για αγάπη, τον κάνουν τον πιο σημαντικό και ριζοσπαστικό σκηνοθέτη, ένα enfant terrible.

Διανομή: Cinobo

Σχόλιο: Ο Όσκαρ Ρέλερ μιμούμενος τον τρόπο γραφής του Φασμπίντερ (κάδρα, χρώμα, κίνηση της κάμερας) αναδεικνύει μελοδραματικά το έργο του, που ήταν αφιερωμένο στην ανθρώπινη παρακμή, τον πόνο και την αδυναμία έκφρασης των συναισθημάτων των ανθρώπων της εποχής και προβάλλει ζητήματα όπως η ηθική πτώση της μεταπολεμικής Γερμανίας, η ζωή στο περιθώριο, η βία, οι διαπροσωπικές σχέσεις, τα ναρκωτικά και η ομοφυλοφιλία.

 

Για πάντα κοντά σου – Nowhere special

Είδος: Δράμα (96΄)

Χώρες: Ιταλία, Ηνωμένο Βασίλειο (2020)

Σκηνοθεσία: Ουμπέρτο Παζολίνι

Παίζουν: Τζέιμς Νόρτον, Ντάνιελ Λαμόντ, Αϊλίν Ο′ Χίγκινς, Βάλερι Ο′ Κόνορ

Σύνοψη: Όταν ο Τζον, ένας 35χρονος χήρος διαγιγνώσκεται με μονάχα λίγους μήνες ζωής, προσπαθεί να βρει μια καινούργια, τέλεια οικογένεια για τον μόλις τριών χρονών γιό του, αποφασισμένος να τον προστατεύσει από την φριχτή πραγματικότητα, όταν εκείνος θα έχει πια φύγει. Παρά την αρχική του σιγουριά o Τζον σταδιακά αρχίζει να γεμίζει αμφιβολίες σχετικά με το τι ψάχνει σε μια τέλεια οικογένεια. Πως μπορεί να κρίνει ποια είναι η ιδανική οικογένεια από μια σύντομη συνάντηση; Ξέρει αρκετά καλά το παιδί του, ώστε να κάνει μια τέτοια επιλογή γι’ αυτόν; Καθώς ο Τζον αγωνίζεται να βρει μια σωστή απάντηση, φτάνει στο σημείο να εξετάσει επιλογές που δεν θα σκεφτόταν ποτέ. (Υποψήφια στο διαγωνιστικό τμήμα Orizzonti του φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας 2020 – Βραβείο κοινού στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βαρσοβίας 2020).

Διανομή: Danaos Films

Σχόλιο: Τρυφερή και συγκινητική ταινία για τη σχέση πατέρα και γιού, μέσα από το βλέμμα του πατέρα κυρίως, χωρίς να στερείται μια κοινωνικο-πολιτική ματιά.

 

Τι βλέπουμε όταν κοιτάμε τον ουρανό; – Ras vkhedavt, rodesac cas vukurebt? –  What do we see when we look at the sky?

Είδος: Δράμα (150΄)

Χώρες: Γερμανία, Γεωργία (2021)

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Κομπερίτζε

Παίζουν: Γκιόργκι Μποκοροσβίλι, Βάκτανγκ Παντσουλίτζε, Άνι Καρσελάτζε, Γκιόργκι Αμπρολάτζε, Ολίκο Μπαρμπακάτζε

Σύνοψη: Όταν η Λίζα και ο Γκιόργκι συναντιούνται τυχαία σε έναν δρόμο της γεωργιανής πόλης Κουτάισι, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά. Ο έρωτας τούς χτυπά τόσο ξαφνικά που ξεχνούν να συστηθούν. Πριν συνεχίσει ο καθένας τον δρόμο του, συμφωνούν να συναντηθούν την επόμενη μέρα. Όμως, δεν γνωρίζουν ότι ένα κακό μάτι έριξε την κατάρα του πάνω τους. Θα καταφέρουν να βρεθούν ξανά; Κι αν ναι, θα αναγνωρίσουν ο ένας τον άλλον; Η ζωή συνεχίζεται ως συνήθως στη μικρή τους πόλη, τα αδέσποτα σκυλιά αλωνίζουν, το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου ξεκινά και μια ομάδα παραγωγής ταινιών που ψάχνει τον αληθινό έρωτα ίσως να είναι αυτό ακριβώς που χρειάζονται. (Η ταινία έλαβε ενθουσιώδεις κριτικές στον διεθνή Τύπο και απέσπασε το βραβείο FIPRESCI της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Βερολίνου 2021, ενώ ήταν υποψήφια και για τη Χρυσή Άρκτο Καλύτερης Ταινίας. Επίσης, έλαβε ειδική μνεία για «την αυθεντική και ουμανιστική της προσέγγιση» στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης).

Διανομή: Ama Films

Σχόλιο: Ένα υπέροχο σύγχρονο παραμύθι για τη δύναμη της αγάπης, τις μυστηριώδεις δυνάμεις που κατευθύνουν τις ζωές μας και την ομορφιά που κρύβεται στην καθημερινότητα.

 

Πράκτορες 355 – The 355

Είδος: Δράσης, Περιπέτεια, Θρίλερ (124΄)

Χώρες: ΗΠΑ, Κίνα (2022)

Σκηνοθεσία: Σάιμον Κίνμπεργκ

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Πενέλοπε Κρουζ, Μπίνγκμπινγκ Φαν, Ντάιαν Κρούγκερ, Λουπίτα Νιόνγκο, Έντγκαρ Ραμίρεζ, Σεμπάστιαν Σταν

Σύνοψη: Ένα μυστικό όπλο υψίστης ασφαλείας πέφτει σε λάθος χέρια. Η πράκτορας της CIA Μέις Μπράουν πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με την σκληροτράχηλη Γερμανίδα Μαρί πρώην πράκτορα της MI6, την ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Khadijah, και την επιδέξια κολομβιανή ψυχολόγο Γκρατσιέλα σε μια παράτολμη και θανατηφόρα αποστολή ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρίσκονται και ένα βήμα μπροστά από την μυστηριώδη, Λιν Μι Σενγκ, που προλαβαίνει πάντα να ανατρέπει τα πλάνα τους. Η δράση εκτοξεύεται από το Παρίσι στο Μαρόκο και έπειτα στην Σαγκάη όπου η ομάδα πρέπει είτε να καταφέρει να συνεργαστεί και να σώσει τον κόσμο, είτε να πεθάνει.

Διανομή: Spentzos Film

Σχόλιο: Διασκεδαστική κατασκοπευτική ταινία και μόνον από το γεγονός των ερμηνειών των πρωταγωνιστριών.

 

Scream

Είδος: Τρόμου, Μυστηρίου, Θρίλερ (120΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Ματ Μπετινέλι-Όλπιν, Τάιλερ Γκίλετ

Παίζουν: Νεβ Κάμπελ, Κόρτνεϊ Κοξ, Ντέιβιντ Αρκέτ

Σύνοψη: 25 χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης.

Διανομή: Odeon

 

Σχέδιο Διάσωσης – Extinct

Είδος: Κινούμενα Σχέδια, Οικογενειακή, Περιπέτεια, Κωμωδία (84΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2021)

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σίλβερμαν, Ρέιμοντ Σ. Πέρσι

Μεταγλωττισμένη στα Ελληνικά

Σύνοψη: Δύο flummels, η Οπ και ο Εντ, ταξιδεύουν μέσα στο χρόνο και καταφθάνουν από τα νησιά Γκαλαπάγκος και το μακρινό 1835 στη σύγχρονη Σανγκάη. Βρισκόμενοι μέσα στην πόλη και αδυνατώντας να προσαρμοστούν στις τρομακτικές αλλαγές, ανακαλύπτουν ότι το είδος στο οποίο ανήκουν έχει πλέον εκλείψει.

Διανομή: Tanweer

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ